Ultimele Știri

VIDEO: Bombardamente asupra orașului Mariupol! Kievul se pregătește să declare stare de război

ucraina

Lupte grele s-au dat noaptea trecută în estul Ucrainei. Cel puțin cinci civili au fost uciși, iar 14 au fost răniți în localitatea Sartana, din regiunea orașului-port Mariupol. Potrivit autorităților locale, peste 50 de case au fost distruse.

„În sat au fost atacuri masive. Civilii suferă din cauza împușcăturilor. Doi oameni au murit, iar șase au fost răniți. Am inspectat 54 de case care au fost distruse”, a spus președintele Consiliului local din Sartana, Ucraina, Stepan Maakhsma.

Rebelii proruși au lansat mai multe atacuri și în Donețk, în urma cărora au fost avariate câteva case şi o şcoală. 

Kievul va institui stare de război dacă situația din estul ţării se va înrăutăți. Declarația a fost făcută de către secretarul Consiliului Național de Securitate al Ucrainei, Alexandr Turcinov. Oficialul a mai adăugat că, în cazul unei escaladări a luptelor, Kievul va iniţia o mobilizare de amploare a potențialului militar.

De asemenea, pentru a preveni orice provocări de Ziua Independenței, marcată în data de 24 august, toate forțele armate ale țării vor fi plasate în stare maximă de alertă.

În ultima săptămână, luptele s-au intensificat în estul Ucrainei, iar cele două părțise acuză reciproc de încălcarea acordului de pace semnat la Minsk, în luna februarie. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*