VIDEO: Bolile de piscină

piscina apa inot

O după-amiază liniştită la piscină se poate transforma intr-un calvar. Dacă administratorii nu respectă regulile de igienă clienţii pot pleca acasă cu diferite afecţiuni ale pielii.

Otite, rinite, conjunctivite sau infectii stafilococice. Iată o scurtă listă a afecțiunilor cu care putem pleca de la o piscină care nu respectă regulile stricte de igienă. Lista pe larg o puteți urmări în materialul video de mai jos, conform Digi24.

Dr. Ruxandra Constantina, medic primar medicină generală: „Putem avea diverse infecţii virale cum sunt verucile sau negii. După aceea avem de-a face cu pitiriazisul versicolor, o afecţiune dată de un parazit al pielii care în unele condiţii se dezvoltă excesiv.”

Iar lista afecţiunilor nu se oprește aici.

Dr. Ruxandra Constantina, medic primar medicină generală: „Avem de-a face cu infecţii stafilococice la nivelul pielii de tipul furuncule, foliculite, infecţie streopto-stafilococică care trebuie tratată de către medicul specialist.”

Şi tot ca urmare a nerespectării regulilor de igienă pot apărea anumite bacterii care, în contact cu ochii, pot provoca probleme de vedere.

Dr. Ruxandra Constantina, medic primar medicină generală: „Conjuncivitele care pot să fie virale sau bacteriene: ochi roşu care dor, care lăcrimează, secreţii purulente în cazul infecţiei bacteriene,.”

Frecvente în această perioada sunt şi aşa-numitele otite de piscină. Acestea sunt produse de bacteriile care se formează mai ales la marginea bazinelor, iar înmulţirea lor este favorizată de căldură. În toate cazurile este recomandat un control la medicul specialist!

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *