Ultimele Știri

VIDEO: Boko Haram a ucis 86 de persoane. Mai mulți copii au fost arși de vii

nigeria

Militanți Boko Haram au ucis 86 de persoane, inclusiv copii, în atacul lor asupra satelor din nord-estul Nigeriei (sâmbătă). Detalii îngrozitoare ale atacurilor au apărut duminică, după o noapte de asalt la marginea orașului Maiguri, locul de naștere al Boko Haram.

În urma atacului, 86 de persoane au fost ucise și alte 62 au fost tratate pentru arsuri, au declarat forțele de ordine. Extremiștii islamici au lansat atacul asupra satului Dalori, unde zeci de cadavre carbonizate și organisme cu răni de gloanțe puteau fi văzute pe străzi, a raportat AP.

Citând un martor ocular care a supraviețuit atacului, AP a raportat că extremiștii Boko Haram au plasat bombe capcană. Supraviețuitorul a spus că a auzit țipetele copiilor care ardeau de vii. Atacul a fost realizat de trei atentatori sinucigași și a continuat timp de aproape patru ore, potrivit martorului ocular care a pierdut mai mulți membri ai familiei.

După ce zeci de săteni au fost uciși în Dalori, atacatorii Boko Haram au vizat satul vecin Gamori, unde trei atentatori sinucigasi de sex feminin s-au aruncat în aer în mijlocul persoanelor care au reușit să scape de primul val de violență. Armata nigeriană este depășită de situație, potrivit  martorilor. La sosirea primelor trupe militare teroriștii îi depășeau numeric. Atacatorii Boko Haram s-au retras la apariția unui convoi de soldați bine înarmați, afirmă martorii oculari.

Aproximativ 20.000 de persoane au fost ucise și 2,5 milioane și-au părăsit locuințele datprită grupului terorist Boko Haram. Organizația teroristă nigeriană este subordonată Statului Islamic.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*