Ultimele Știri

VIDEO: Betleemul a fost cuprins de violențe

betleem

Sute de palestinieni au atacat cu pietre forțele de ordine israeliene în orașul Betleem, după înmormântarea unui palestianian ucis marți.

Forțele israeliene au tras cu gloanțe de cauciuc și gaze lacromgene către demonstranții adunați pe bulevardul central din Betleem.  Oamenii au venit de la funeraliile tânărului Mutaz Zawahreh, ucis de forțele israeliene în timpul ciocnirilor de marți (13 octombrie).

Israelul a fost cuprins de un val de violențe, în urma căruia și-au pierdut viața 29 de palestinieni și 8 evrei. Prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, a insistat pentru încetarea luptelor de stradă.

„Israelul vrea pace, vreau pace. Sunt interesat de reluarea imediată a negocierilor de pace cu vecinii noștri palestinieni fără condiții prealabile și va fi o negociere dificilă, pentru că, în scopul de a obține pacea trebuie oprit terorismul și măsurile de securitate trebuiesc puse în aplicare pe teren și mai presus de toate, pentru realizarea păcii, palestinienii trebuie să recunoască în cele din urmă dreptul de stat-națiune al poporului evreu”, a declarat Netanyahu în fața parlamentului.

Cauzele crizei sunt multiple, dar palestinienii sunt supărați de atitudinea forțelor israeliene care au încercat să le blocheze accesul la moscheea Al-Aqsa din Orașul Vechi al Ierusalimului, un domeniu sfânt atât pentru musulmani cât și pentru evrei. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*