Ultimele Știri

Video: Berlinul sărbătorește 25 de ani de la căderea ”Zidului rușinii”

Festivitățile de marcare a 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului sunt în curs de desfășurare în Capitala germană. Sute de mii de petrecăreți au invadat Berlinul pentru a marca într-un mod cât mai original evenimentul. Festivitatea este sărbătorită cu discursuri, concerte, și culminează cu eliberarea a mii de baloane luminate.

La memorialul din Berlin, Bernauer Strasse, cancelarul Angela Merkel împreună cu alți demnitari au onorat sacrificiul celor care au luptat pentru libertate împotriva comunismului sovietic în Germania.

„A fost nevoie de o lungă perioadă de timp și suferința multor oameni pentru a face posibilă căderea Zidului, nu doar în Germania, ci și în Polonia, Ungaria, Cehoslovacia și multe alte țări”, a spus Merkel.

„Căderea Zidului ne-a arătat că visele pot deveni realitate”, a declarat Angela Merkel. 

Cancelarul german Angela Merkel, precum și primarul Berlinului, Klaus Wowereit și alți lideri au pus trandafiri la una dintre ultimele secțiuni rămase din Zidul Berlinului, în onoarea celor care au murit încercând să fugă în Occident.

Comemorări au avut loc la Capela Reconcilierii pe Bernauer Strasse, în centrul Berlinului. Capela este situată în mijlocul fostei „bande moarte”, adică zidul a fugit din fața bisericii de pe partea de vest și în spatele ei pe partea de est.

Zidul Berlinului

Capela marchează locul fostei Biserici a Reconcilierii, care a fost distrusă de către autoritățile Berlinului de Est, în scopul de a extinde Zidului Berlinului.

Sute de mii de oameni au venit duminică în Berlin pentru a vizualiza instalația de lumină care marchează porțiunea de 15 de kilometri de zid, care odată era bine păzită și a divizat orașul aproape trei decenii.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*