Ultimele Știri

VIDEO, Barcelona: 500 000 de oameni au manifestat pentru independența Cataloniei

11 septembrie, ziua națională a Cataloniei, a fost stabilită în anul 1980. Se împlinesc 301 ani de la încheierea asediului Barcelonei, din timpul Războiului de Succesiune Spaniol

Manifestațiile de ieri, pentru marcarea zilei naționale a regiunii autonome spaniole Catalonia, s-au transformat rapid într-un protest pentru independență. Participarea a fost estimată la 1,4 milioane de persoane, conform poliției locale (AFP).

Prefectura, care reprezintă guvernul spaniol, estimează această participare între 520.000 şi 550.000 de persoane. Tema manifestației de anul acesta a fost „Drumul spre realizarea Republicii Catalane” (Vía Libre a la República Catalana).  

Pe 27 septembrie, vor avea loc alegeri regionale anticipate, convocate de liderul executivului din Catalonia, Arturo Mas. Acesta a avertizat că va declara unilateral independența regiunii din nord-estul Spaniei, în cazul în care alegerile vor fi câștigate de alianța formată din partidele separatiste.

Se intenționează organizarea unui nou referendum pentru independența Cataloniei. Reamintim că rezultatele scrutinului precedent, din data de 9 noiembrie 2014, nu au fost recunoscute de către guvernul spaniol, condus de Mariano Rajoy.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*