Ultimele Știri

VIDEO: Bani europeni pierduţi pe acorduri muzicale: ‘Am pus varza în ea (…) Păi nu aveam butoi’

euro

Proiecte inutile pentru romi, făcute pe bani europeni. Într-o comună din Iaşi unde oamenii se luptă cu sărăcia, primăria le-a cumpărat instrumente muzicale. Cum niciunul dintre ei nu ştie să cânte şi nici nu există un profesor care să-i înveţe, de doi ani de zile instrumentele stau sub cheie într-o sală de sport, conform Digi24.

Cei 150 de mii de euro, bani europeni, ar fi trebuit să schimbe în bine viaţa comunităţii. Numai că, o parte din bani s-au dus pe instrumente muzicale, care de doi ani stau în cutii.

Simion Timu, primarul comunei Ciohorani: „O să mai treacă încă patru, cred că, dacă nu găsim o posibilitate să accesăm fonduri pentru a găsi instructori.”

Iniţial, s-au ţinut şi cursuri, însă elevii nu au prea venit.

Cea mai mare parte a banilor europeni s-a dus totuşi pe asflatarea unui drum de un kilometru care să lege cartierul în care trăiesc 480 de romi de centrul comunei. Nota de plată: o sută de mii de euro. În plus, au fost cumpărate şi pubele pentru selectarea gunoiului.

„Am pus varza în ea. -Nu gunoiul menajer? – Nu,varză. – De ce? – Păi nu aveam butoi.”

O folosim la gunoi. Şi avem destul gunoi pe aici, uitaţi-vă. ”

„Punem gunoi, apoi vine maşina. Îl scoatem în drum.”

Iniţiatorii proiectului trag linie:

Bogdan Ştefan, coordonator proiect ecologic: „A fost un proiect de succes şi chiar am fost evidenţiaţi de către cei de la FRDS la Bucureşti.”

Elena Motaş, consilier pe problemele romilor în cadrul Prefecturii Iaşi: „Dacă oferta în domeniul finanţărilor asta presupune, autorităţile publice locale se pliază pe ce găsesc. Interesul lor este să atragă finanţări.”

Acum edilul se gândeşte să acceseze alte fonduri europene pentru a angaja un profesor de muzică. Dacă nu reuşeşte, mai are un plan.

Simion Timu, primarul comunei Ciohorani: „O să fac o expoziţie cu ele până la urmă, dacă nu găsesc bani.”

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*