Ultimele Știri

VIDEO: Avertismentul unui înalt oficial european: Ce țară este următoarea ţintă a grupării teroriste Stat Islamic

atac terorist

Avertismentul lansat de un înalt oficial european în domeniul combaterii terorismului, în cadrul unui interviu pentru CNN, care se bazează pe informaţii obţinute de serviciile de informaţii, susţine că, după atacurile de la Paris, următoarea ţintă a ISIS este Marea Britanie.

Potrivit informaţiilor obţinute până în prezent de agenţii europene de securitate, luptători ISIS britanici care s-au alăturat grupării teroriste în aşa numitul „califat islamic” au fost însărcinaţi acum de şefii lor să se întoarcă în Regatul Unit pentru atacuri teoriste.

CNN menţionează că nu este clar cum va fi înfăptuit atacul şi nici locul în care va avea loc, dar că nivelul de alertă a crescut, mai ales după ce Parlamentul Marii Britanii a aprobat, miercuri seară, planul Guvernului David Cameron de a lansa raiduri aeriene împotriva poziţiilor din Siria ale reţelei teroriste Stat Islamic.

Oficialul citat nu a menţionat dacă aceste informaţii sunt legate de arestarea, în luna noiembrie, în Turcia, a unui luptător ISIS de origine britanică, care avea legături cu „John Jihadistul”.

Aine Lesley Davis a fost arestat în Istanbul în ziua în care au avut loc atacurile de la Paris. Acesta planificase să călătorească în Europa pentru a comunica planuri legate de organizarea unor atacuri teroriste, a declarat un oficial turc pentru CNN. Informatia a apărut prima data în publicaţia turcă Hurriyet.

Aine Lesley Davis Davis a fost arestat în urma unei colaborări între serviciile turce de informaţii şi serviciile britanice externe de informaţii (MI6) în monitorizarea mişcărilor unui mesager suspectat că avea legături cu „John jihadistul” la Rakka, bastionul SI în Siria, potrivit Hurriyet..

Înaltul oficial european, citat de CNN, a precizat, de asemenea, că pentru moment căutarea lui Salah Abdeslam, unul dintre atacatorii de la Paris, a fost abandonată, deoarece nu mai există informaţii despre acesta.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*