Ultimele Știri

VIDEO: Au filmat închisorile subterane ale ISIS. Este tulburător ce au descoperit

inchisori ISIS

O anchetă realizată de Sky News în Irak arată iadul prin care trec femeile yazidi după ce sunt luate ostatice de către ISIS.

SkyNews a filmat rețeaua de închisori subterane în care jihadiștii Statului Islamic țin fețite, fete și femei răpite și terorizate.

În celule înguste și sufocante din pământ, erau ținute în mare parte femei ale minorității yazidi, un grup religios, de etnie kurda, a căror credința este un sincretism între islam și vechile religii persane.

Yazidiții sunt considerați „slujitori ai satanei” de către adepții ISIS care au revendicat cu mândrie răpirea, punerea sub sclavie, violarea, obligarea la căsătorie și vânzarea câtorva mii de femei și fete, unele în vârstă de doar 12 ani.

Pe interiorul celulelor reporterii britanici au descoperit desene realizate probabil de copilele ținute prizoniere. Multe dintre ele erau drogate și obligate să se prostitueze.

Această descoperire este ultima dintr-o serie lungă care dovedește campania brutală dusă de jihadiști contra minorității yazidi. Liderii comunității yazidi și ONG-uri de apărare a drepturilor omului au atras atenția că această minoritate se confruntă cu un genocid.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*