Ultimele Știri

Atentat cu maşină-capcană, la Cairo: Şase poliţişti au fost răniţi. O clădire a Securităţii, avariată

atentat cairo

Şase poliţişti au fost răniţi joi dimineaţă, la Cairo, într-un atentat cu maşină-capcană care a vizat o clădire a serviciilor de securitate, situată în suburbia nordică Shubra al-Kheima, a anunţat Ministerul egiptean de Interne, citat de DPA în pagina electronică.

Atacatorul a parcat maşina lângă o clădire a Securităţii Naţionale, după care a fugit cu o motocicletă care îl urma, a precizat ministerul.

Explozia, care a putut fi auzită în întreg oraşul, a avariat faţada clădirii, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea de stat.

Ministerul de Interne a afirmat că zona este verificată minuţios, iar autorităţile depun eforturi pentru a-i prinde pe autorii atacului.

Forţele de securitate egiptene au fost vizate în mod repetat de militanţii islamişti. Atacurile s-au extins din Peninsula Sinai spre Cairo după ce armata l-a înlăturat de la putere pe preşedintele islamist Mohammed Morsi, la jumătatea anului 2013.

Autorităţile acuză adesea mişcarea Fraţii Musulmani a lui Morsi de comiterea unor acte de terorism în Egipt, însă organizaţia islamistă susţine că desfăşoară doar proteste paşnice.

Securitatea Naţională, poliţia secretă egipteană, a jucat un rol important în acţiunile de combatere a mişcării islamiste, care au vizat mii de activişti. Sute de membri a grupării au fost de asemenea ucişi în confruntări cu poliţia, inclusiv în cursul protestelor.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*