Ultimele Știri

Video: Atac terorist în Franţa! Zece ziarişti au fost ucişi

Zece ziarişti au fost ucişi într-un atentat terorist asupra publicaţiei de satiră Charlie Hebdo. Cel puţin 12 persoane, dintre care doi poliţişti, au fost ucise şi alte zece persoane au fost rănite, relatează postul Europe1 în pagina electronică. Se pare că atacatorii sunt membri ai unei grupări islamiste care ar fi fost deranjaţi de caricaturile realizate de jurnaliştii publicaţiei franceze.

Politologul Jean – Yves Camus, colaborator la Charlie Hebdo, a declarat pentru Le Monde: „Toți oamenii pe care îi cunoșteam sunt morți, pot să vă spun că nu am văzut vreodată în istoria țării noastre, ca o redacţie să fie decimată printr-o procedură militară.  Este o etapă de escaladare de neimaginat. Oamenii care au lucrat la Charlie Hebdo nu aveaau nici un sentiment de ură față de nimeni, mai ales nu împotriva musulmanilor. Ei criticau religia. Cei care au comis aceste atacuri nu au înțeles asta. Suntem într-o eră a urii absolute, negarea absolută a gândirii.  Prima victimă a ideologiei islamiste radicale sunt chiar ei musulmanii.”

Jurnaliștii de la publicația franceză susțin că le era frică de un astfel de atac. “Eram conștienți că o asemenea tragedie va avea loc. Și uite că s-a întâmplat”, a spus o angajată de la revista.


Attentats au siège de Charlie Hebdo : images de… de lemondefr

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*