Ultimele Știri

Video: Asasin în lege, investigaţie în lumea asasinilor plătiţi din spaţiul ex-sovietic

Echipa Rise Project a postat pe Youtube un film documentar care prezintă o investigaţie jurnalistică în lumea asasinilor plătiți din spațiul post-sovietic.

Este vorba despre o poveste a unui război nevăzut, purtat de bancheri ruși influenți, afaceriști conectați la Kremlin, servicii secrete, brigăzi de rakeți și structuri mafiote organizate pe modelul rusesc Hoț în Lege (Vor V Zakone), scrie rise.md.

Investigația video face legătura între mai multe asasinate la comandă și tentative de crimă comise în patru țări, arătând cum funcționează, în timp real, la frontiera de est a Uniunii Europene, un sistem de crimă organizată cu ramificații la toate nivelurile societății.

În film sunt relatate legăturile dintre mai multe asasinate la comandă, relaţiile dintre Gherman Gorbunțov, Renato Usatîi, oameni de afaceri ruși cu strânse legături la Kremlin.

Investigația a durat doi ani și jumătate, pe parcursul cărora RISE a folosit mai multe tehnici jurnalistice, inclusiv incognito și înregistrări audio-video cu camera ascunsă, atunci când situația din teren a cerut-o.

Filmul documentar „Asasin în Lege” este tradus în două limbi, engleză și rusă, fiind parte a proiectului A Murderer’s Trail, derulat în cooperare cu The Organized Crime and Corruption Reporting Project – o platformă regională de centre de investigații jurnalistice în Europa de Est și Caucaz.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*