Ultimele Știri

VIDEO: Angela Merkel, huiduită și insultată: „Cine tradează Germania trebuie să plece!”

angela merkel

Câteva sute de manifestanți apropiați mișcării islamofobe Patrioți Europeni împotriva Islamizării Occidentului au primit-o luni cu huiduieli și insulte pe cancelarul german Angela Merkel la Dresda.

Manifestanții i-au calificat pe Merkel, pe șeful statului, Joachim Gauck, și pe președintele Parlamentului, Norbert Lammert, drept „trădători de popor” și au strigat „Merkel să plece” și „cine tradează Germania trebuie să părăsească Germania”. Printre manifestanți se afla și fondatorul PEGIDA, Lutz Bachmann.

Poliția a informat, prin intermediul Twitter, că protestatarii au trebuit stăpâniți, pentru a garanta sosirea liderilor politici la manifestările dedicate reunificării Germaniei. Merkel, Gauck și Lammert au semnat în Cartea de Aur din Dresda, apoi au luat parte la un serviciu religios ecumenic, urmând să participe la principala manifestare care va avea loc la Semperoper.

Dresda, capitala landului Saxonia (est), este unul dintre orasele din fosta Germanie de Est unde au avut loc proteste pașnice care au dus la căderea Zidului Berlinului în 1989. Totodată, Dresda este orașul în care a apărut PEGIDA și în care în fiecare zi de luni, această mișcare organizează manifestații de protest la adresa islamului și a migranților

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*