Ultimele Știri

VIDEO: Angela Merkel, huiduită de manifestanți la un centru de refugiați

merkel

Cancelarul german Angela Merkel a fost huiduită miercuri de manifestanți la sosirea la un centru de refugiați din Heidenau (Saxonia – n.r.), teatrul unor ciocniri violente la sfârșitul săptămânii trecute.

Circa 200 de persoane au huiduit-o pe șefa guvernului german, pe care au numit-o „trădătoare”, și au strigat sloganuri precum „noi suntem haita”, cu referire la declarațiile făcute de vicecancelarul social-democrat Sigmar Gabriel pentru a denunța acțiunile militanților anti-imigrație în acest mic orășel de lângă Dresda week-end-ul trecut.

Pe drumul care duce la centrul de refugiați, numeroase vehicule au trecut miercuri claxonând, au informat jurnaliști prezenți la fața locului. Militanții au făcut apel la organizarea unei astfel de acțiuni pe rețelele sociale pentru a protesta față de vizita cancelarului german.

Ei i-au criticat de asemenea pe jurnaliști, prezenți în număr mare pentru vizita cancelarului, folosind termenul „Lugenpresse” („presă înșelătoare”) împrumutat de la mișcarea anti-islam Pegida (Mișcarea patrioților europeni împotriva islamizării Occidentului), care a reunit în Saxonia 25.000 de persoane la mijlocul lunii ianuarie în cadrul unor manifestații.

În timpul vizitei, la care presa nu are acces, Merkel urma să se întâlnească cu refugiați, personalul de la centru și cu reprezentanți ai forțelor de ordine.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*