Ultimele Știri

VIDEO: Alexis Tsipras a revenit la Atena pentru a reîncepe discuțiile cu Troica

putin tsipras

Prim-ministrul grec Alexis Tsipras a revenit la Atena sâmbătă (20 iunie), după ce a efectuat o vizită de două zile în Rusia pentru a încerca să pună capăt impasului privind negocierile de salvare a Greciei de la faliment.

Premierul grec a avut imediat o conversație telefonică cu șeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker și încearcă să aducă din nou la masa negocierilor creditorii internaționali pe 22 iunie. Timpul se scurge rapid pentru Grecia, iar asigurarea unui nou acord cu creditorii săi internaționali pare din ce în ce mai nesigură.  În schimbul banilor, Troica îi cere lui Tsipras o serie de reforme, pe care guvernul grec nu vrea să le accepte.

Pentru a evita intrarea în incapacitate de plată la sfârșitul lunii iunie, grecii ar trebui să accepte condițiile impuse de creditori. În cazul în care Grecia nu va ajunge la o înțelegere cu creditorii săi ar putea părăsi zona euro.  Deponenții greci au retras din banci în ultima săptămână miliarde de euro, de teama închiderii băncilor, lucra care s-ar întâmpla începând de luni, anunță băncile comerciale elene. Alexis Tsipras are planificată o întâlnire cu miniștrii săi pentru a discuta problema gravă cu care se confruntă țara.  

Atena ar putea fi nevoită să impună controale de capital în termen de câteva zile pentru a stabiliza fluxul retragerilor masive efectuate de deponenții greci. Vizita la Moscova i-a oferit un nou răgaz lui Alexis Tsipras care îi amenință, astfel, pe creditorii internaționali cu aliatul său de la Kremlin. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*