Ultimele Știri

Video: „Adio viaţă privată” – Snowden îndeamnă utilizatorii de internet să renunţe la Dropbox

Edward Snowden atacă Dropbox şi alte servicii despre care acesta spune că încalcă dreptul la viaţă privată şi îndeamnă utilizatorii de internet să renunţe la comunicarea necriptată pe reţelele de socializare şi să utilizeze setările de confidențialitate pentru a împiedica guvernele să realizeze un spionaj din ce în ce mai intruziv.

„Noi nu suntem cetăţeni liberi, nu mai avem lideri. Suntem subiecte, şi nu mai avem reguli,” a declarat Snowden pentru revista New Yorker într-un interviu.

Nu este suficient să facem investiţii în cercetare şi în domeniul securității, în înțelegerea modului de a utiliza metadate, am putea fi mai bine protejați şi de ce, ce poate fi mai necesar astăzi decât ieri, a spus acesta.

Uneori avem impresia că autorităţile au anumite drepturi de a urmări activitatea cetăţenilor, dar acestea îţi eludează dreptul la o viaţă privată. Snowden spune că vom ajunge la momentul în care suntem obligaţi să dezvăluim şi să demonstrăm că nu avem nimic de ascuns, atunci dreptul la viață privată încetează să mai fie un drept – pentru că se renunță la acest drept în mod eficient.

„Când spui,” nu am nimic de ascuns, „spui,” nu-mi pasă de acest drept. „Vrei să spui că,” nu am acest drept, pentru că am ajuns la un punct în care trebuie să te justifici. „Guvernul trebuie să justifice intruziunea sa în drepturile tale, tu nu trebuie să justifici de ce ai nevoie de libertate de exprimare”.

În această situație, devine OK pentru a trăi într-o lume în care unul nu mai este interesat de viața ta privată, ca atare – o lume în care Facebook, Google și Dropbox au devenit omniprezente, şi în cazul în care nu există practic nicio măsură de protecție împotriva utilizării abuzive a informațiilor, nu le mai pune acolo.

În special, Snowden a sfătuit utilizatorii de internet să „scape” de Dropbox. Astfel de servicii insistă doar pe criptarea datelor de utilizator în timpul transferului şi atunci când sunt stocate pe serverele speciale. Snowden recomadă utilizarea serviciului de criptare SpiderOak, pentru că acest serviciu criptează  informaţia în timp ce este pe computer.

„Vorbim despre programe care sunt ostile vieţii private în scădere”, a spus Snowden.

Același lucru este valabil pentru reţelele sociale precum Facebook şi Google, de asemenea. Snowden spune că sunt „periculoase” şi propune ca oamenii să folosescă alte servicii care permit trimiterea mesajelor criptate, cum ar fi RedPhone sau SilentCircle.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*