Ultimele Știri

VIDEO: Activist împușcat în cap de un polițist local în centrul Capitalei

incident-politia-locala

Un grup de tineri se întorceau de la Piața Universitatii unde avusese loc un eveniment organizat în memoria victimelor mineriadelor și a evenimentelor tragice din 13 – 15 iunie 1990. Aceștia au fost opriți spre legitimare de o patrulă mobilă de polițiști comunitari.

Tinerii au reacționat cerând ca și patrula să se legitimeze și de aici a pornit scandalul. Pe fondul nervozității și tensiunii acumulate un polițist comunitar a scos pistolul și a tras de trei ori asupra lui Ionuț Cojan, un tânăr în vărstă de 19 ani. Tânărul a fost rănit în zona capului, activiștii acuzând atitudinea abuzivă a polițiștilor deoarece acesta practic i-a pus pistolul la cap și a tras.

În imagini mai pot fi observați activiștii Alexandru Alexe și Alexandru Cârstea care au fost săltați de polițiști și duși la audieri. În filmare se poate observa că cineva aruncă cu o sticlă spre un polițist.

Ulterior, Alexandru Alexe, a postat pe Facebook mai multe mesaje, în care susține că prietenul său Ionuț, întins pe asfalt în imaginile de la fața locului, se află la Spitalul Sfântul Ioan și urmează să fie dus la Spitalul Bagdazar, pentru tomograf. Puteti CITI AICI mesajele postate de Alexandru Alexe.

De asemenea, jurnalistul Cristian Botez, care a fost martor la incident, a relatat pe Facebook cele întâmplate. „I-a pus pistolul la cap, lipit de cap și a tras! Are cel puțin trei bile în cap! – striga din toate puterile Alex, un prieten al victimei…”, susține Botez.

„Se vede în mod clar, dacă analizați atent, că nu noi am aruncat cu sticle ci au zburat din mai multe direcții, pe tot parcursul filmării, căci se adunase MULTĂ lume care era cât p-aci să-i linșeze pe polițiști, noroc că au venit jandarmii că naiba știe ce mai ieșea acolo.

La un moment dat o sticlă a trecut fix pe lângă mine, aceeași care se presupune că l-a lovit pe polițist, dar eu, după cum am și declarat procurorului, în toată nebunia aia nici măcar nu am știu că s-au aruncat sticle, atât de atent și concentrat eram mai degrabă pe sănătatea colegilor și pe forțele de ordine care tot nu apăreau.

Un polițist de la secția locală a împușcat cu un pistol cu bile un activist. E ok, nimeni nu a murit. Nebunia a început…

Posted by Matei M. Bărbulescu on 13 Iunie 2015

Ce să zic, o seară de coșmar, pornită de la niște gardieni publici cu prea mult zel care, în loc să ne legitimeze și să ne amendeze chiar pentru O SCANDARE dată la întâmplare (cum ar trebui să se întâmple conform legii), au decis să aplice ce au văzut în filme, fără pic de autocontrol și rațiune, născând o tragedie care se putea încheia cu moartea cuiva. Până și Poliția și Jandarmeria au susținut în mod constant că Poliția Locală NU este Poliție, nu au antrenamentele lor, procesele lor de selecție și nici măcar regulementele lor.” – a scris Alexandru Alexe pe Facebook.

Politistii secției 1, unde au ajuns la audieri atât victimele, cât și polițiștii locali, fac cercetari pentru ultraj, dar și pentru purtarea abuzivă a oamenilor legii.

Am fost martor la un incident armat pe Strada Arthur Verona, la finalul celei de-a doua zi a evenimentului Street…

Posted by Cristian Botez on 13 Iunie 2015

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*