Ultimele Știri

Video: Accident aviatic la Moscova, soldat cu moartea unui magnat petrolier din Franța, provocat de un angajat beat

Directorul general al grupului petrolier Total, Christophe de Margerie şi alți trei membri ai echipajului, toţi fancezi, au murit în urma unui accident aviatic fatal pe Aeroportul Vnukovo de la Moscova.

Avionul privat de tip Falcon 50 urma să efectueze cursa Moscova – Paris, însă s-a prăbuşit aproape de miezul nopții, pe aeroportul Vnukovo, după ce ar fi intrat în coliziune cu o maşină de deszăpezit, care era condusă de un șofer aflat în stare de ebrietate, a declarat reprezentantul Comitetului rus pentru investigaţii în domeniul transportului, Tatiana Morozova.

„Deja s-a stabilit că şoferul maşinii de deszăpezire se afla în stare de ebrietate alcoolică. Totodată, probabil, se va lua decizia de a degreva din funcţie câţiva angajaţi ai aerportului pe perioada efectuării anchetei”, se mai arată în raportul Comitetului de anchetă.

Peste 150 de salvatori şi 39 de vehicule speciale au fost mobilizate pentru a interveni la scena accidentului, potrivit Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă.

Președintele rus, Vladimir Putin a trimis condoleanțe familiei lui Margerie prin intermediul purtătorului său de cuvânt, Dmitri Peskov.

„Vladimir Putin îl cunoștea de mult timp pe Margerie, având relații profesionale strânse cu el. Președintele a apreciat dintotdeauna competențele manageriale ale lui Mergerie, angajamentul său continuu pentru dezvoltarea nu numai a relațiilor bilaterale ruso-franceze, dar și pe alte niveluri multiple de afaceri”, a transmis Peskov.

Magnatul petrolier Christophe de Margerie avea 63 de ani şi se afla la Moscova într-o călătorie de afaceri.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*