Ultimele Știri

VIDEO: 50 de morți într-un atentat terorist în Tunisia

tunisia

Cel puţin 50 de persoane, inclusiv civili, au fost ucise luni, într-un atac lansat de islamişti asupra unei secţii de poliţie din oraşul tunisian Ben Guardan, aflat în apropiere de graniţa cu Libia, au declarat martori şi reprezentanţi ai Ministerului de Interne, citaţi de Reuters.

Militarii au ucis 33 de militanţi şi au arestat alţi şase, potrivit Ministerului de Interne. Medici au precizat că cel puţin şapte civili, dar şi 10 soldaţi se află printre victime.

Posturi locale de televiziune au transmis imagini cu soldaţi şi poliţişti desfăşuraţi în zonă, în timp ce pe fundal se auzeau focuri de armă. Martori au povestit că au văzut cadavrele mai multor militanţi islamişti pe străzi.

“Am văzut mulţi militanţi în zori, alergau cu puşti Kalaşnikov”, a povestit Hussein, care locuieşte în apropiere de secţia vizată. “Făceau parte din Statul Islamic şi au atacat armata şi poliţia”, a adăugat el.

Autorităţile au închis toate căile de acces în oraşul Djerba, o destinaţie turistică populară în ţară, dar şi două puncte de trecere a graniţei cu Libia.

Nu este clar deocamdată dacă atacatorii au venit din Libia, dar asaltul de luni este genul de operaţiune de care Guvernul tunisian se temea, în condiţiile în care Statul Islamic şi-a consolidat poziţie în regiune.

Tunisia, considerată un exemplu de tranziţie spre democraţie, după revoltele din 2011, împotriva fostului lider Zine El-Abidine Ben Ali, actualul regim este prins într-o luptă intense cu militanţii islamişti.

Peste 3.000 de tunisieni s-au alăturat Statului Islamic şi altor grupări extremiste din Siria şi Irak.

După căderea lui Muammar Gaddafi, în urmă cu cinci ani, Libia este în haos, ceea ce i-a permis Statului Islamic să preia controlul asupra oraşului Sirte, dar şi să atragă acolo numeroşi recruit străini.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*