Ultimele Știri

VIDEO: 1,6 miliarde de euro confiscate de la 5 membri ai clanului mafiot Cosa Nostra

dia

Poliția italiană a declarat miercuri că a confiscat bunuri în valoare de peste 1,6 miliarde de euro de la cinci frați sicilieni suspectați de legături cu Cosa Nostra, una dintre cele mai mari grupări mafiote din lume.

Grupul criminal ar fi ajutat trei frați și două surori, descriși ca „oameni de afaceri” din zona capitalei siciliene Palermo, pentru a primi contracte de construcție legate de lucrări prin achiziții publice. Poliția din Palermo a spus într-o declarație că bunurile sechestrate a spus a fost una dintre cele mai mari operațiuni de acest gen efectuată vreodată în Italia.

Cosa Nostra, împreună cu mafia Calabreză, ‘Ndrangheta și Camorra din Napoli, au afectat mult timp Italia, iar în ultimii ani, activitatea lor s-a răspândit în orașele din nordul Italiei. Cei trei ani de recesiune economică au contribuit la sporirea corupției, o boală endemică în peninsula italică. Italia ocupă locul 69 din 177 de țări din grupul global anti-corupție  în 2014. Poliția italiană va oferi mai multe detalii într-o conferință de presă în Palermo în cursul zilei miercuri.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*