Ultimele Știri

Victorie spectaculoasă pentru HCM Baia Mare, în Liga Campionilor

baia mare

Vicecampioana României, HCM Baia Mare, a învins fără drept de apel valoroasa formație maghiară FTC Rail Cargo Budapesta, cu scorul de 32-24 (16-14), vineri seara, în Sala Polivalentă ”Lascăr Pană”, în Grupa principală 1 a Ligii Campionilor la handbal feminin.

HCM a reușit a treia sa victorie consecutivă în grupa principală, unde intrase fără vreun punct.

În fața vicecampioanei Ungariei, debutul meciului a fost echilibrat, oaspetele chiar conducând cu 3-2 (min. 6), 4-3 (7). Trei goluri la rând ale gazdelor au adus-o pe HCM la cârma partidei, cu 6-4 (12). Avantajul echipei băimărene a crescut apoi la patru goluri, 11-7 (19), după alte serie de trei goluri consecutive. Avansul a crescut apoi la cinci goluri, 13-8 (21), dar finalul primei reprize a fost marcat de o revenire a echipei Ferencvaros, care a sancționat câteva neatenții ale gazdelor și s-a apropiat la doar două goluri, 16-14, după trei puncte consecutive.

”Fradi”, cum este alintată Ferencvaros, a venit la un singur gol de HCM după pauză, 16-15, 17-16, 19-18. HCM Baia Mare a fost mai atentă în apărare, a recuperat câteva mingi și a punctat excelent pe contraatac, iar Allison Pineau a avut o evoluție de metronom, marcând cu regularitate, astfel că diferența de pe tabela de marcaj a crescut din nou în favoarea echipei antrenate de Aurelian Roșca. A fost mai întâi 22-18 (43), după trei goluri legate ale băimărencelor, apoi s-a ajuns la 27-20 (48), după alte trei reușite consecutive, ecartul maxim fiind de nouă goluri, 32-23 (58), pentru ca scorul final să fie de 32-24.

Pineau a fost cea mai bună marcatoare de la HCM, cu 10 goluri. Au mai înscris pentru gazde Gabriela Perianu — 4 goluri, Valentina Ardean-Elisei — 4, Katarina Jezic — 4, Melinda Geiger — 4, Adriana Nechita — 2, Lois Abbingh — 2, Alexandra Do Nascimento — 2. Paula Ungureanu a avut o evoluție remarcabilă în poartă, parând, între altele, și două aruncări de la 7 metri.

Nerea Pena s-a evidențiat de la Ferencvaros, cu 9 goluri, restul fiind marcate de Luca Szekerczes — 4, Nadine Schatzl — 4, Szandra Szollosi-Zacsik — 3, Zita Szucsanszki — 1, Viktoria Lukacs — 1, Dora Hornyak — 1, Piroska Pappne Szamoransky — 1.

Au arbitrat grecii Michalis Tzaferopoulos și Andreas Bethmann, iar delegat EHF a fost croatul Vladimir Sokol.

În clasament, pe primul loc se află Rostov de Don, cu 12 puncte (6 jocuri), urmată de FTC-Rail Cargo Hungaria, 9 p (7 j), Larvik, 6 p (6 j), HCM Baia Mare, 6 p (7 j), Fleury Loiret Handball, 4 p (6 j), Thuringer HC, 1 p (6 j).

Următorul meci pentru HCM va fi cel cu Fleury Loiret Handball, în Hexagon, pe 14 februarie.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*