Ultimele Știri

Victorie pentru Traian Băsescu. Cererea de redeschidere a dosarului în care fostul președinte era acuzat a fost respinsă

basescu

Traian Băsescu a înregistrat marţi o victorie în instanţă. Curtea de Apel Bucureşti a decis să respingă cererea de redeschidere a dosarului în care fostul preşedinte era acuzat de uzurpare de calităţi oficiale. Băsescu a fost azi audiat de judecători în această speţă.

Dosarul care a fost deschis de procurori în urma unei plângeri formulate de Ion Ciochină şi de Ioan Ghise a fost respins. Cei care au dorit redeschiderea dosarului l-au acuzat pe fostul preşedinte că, după referendumul din 2012, şi-a reluat ilegal mandatul. În urma cercetării faptelor reclamate de cei doi, procurorii au dispus neîncepere a urmăririi penale. Decizia a fost contestată de Ciochină la instanţă. Acesta cerea judecătorilor să anuleze rezoluţia procurorilor şi să dispună reînceperea urmăririi penale în acest dosar, pentru uzurpare de calităţi oficiale, conform știripesurse.ro.

Dosar nr. 4320/2/2015- Basescu Traian –Încheierea din 13.X.2015 – În baza art. 341 alin. 6 lit.a Cpp respinge ca nefondată plângerea formulată de petentul Ciochină Ion împotriva ordonanţei nr.253/D/P/2012 din data de 09.01.2015 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism-Structura Centrală. În baza art. 275 alin. 2 Cpp obligă petentul la plata sumei de 100 lei, cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu azi, 13.10.2015.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*