Ultimele Știri

Victorie pe ultima sută de metri pentru Petrolul în fața Stelei

În al treilea episod consecutiv al confruntărilor dintre Petrolul și Steaua, ploieștenii au reușit o victorie norocoasă datorită golului marcat în ultimul minut regulamentar al meciului de Nepomuceno. Primul succes după 16 ani al Petrolului în fața Stelei relansează și lupta pentru titlu.

Dacă acum şapte zile, Steaua făcuse cel mai bun meci din 2015, manifestând ardoare și determinare în joc, ceea ce i-a adus calificarea în finala Cupei României, de această dată steliștii n-au găsit accesul spre poartă, iar Petrolul a profitat pe contraatac.

Prima repriză a avut un ritm alert al jocului, însă fără ocazii periculoase de ambele părți, de parcă adversarele își cunoșteau slăbiciunile și încercau să mizeze pe punctele sale forte, apărare și contraatac pentru Petrolul și benzi periculoase pentru Steaua. E vizibil că Mircea Rednic și-a redresat echipa după înfrângerea precedentă, astfel că a ținut în șah echipa-gazdă pe un stadion aproape pustiu. Cea mai importantă ocazie a fost înregistrată în minutul 21, când Țucudean a trimis cu capul pe lângă poartă din 5 metri, deși era în ofsaid.

În repriza secundă, meciul a continuat în derivă până la efectuarea primelor schimbări pe terenul de joc. Nouintrații Nepomuceno și Neaga evoluează mai bine ca înlocuiții, însă insuficient pentru a lansa o ofensivă puternică. Adi Popa a jucat excelent pe partea dreaptă, însă majoritatea centrărilor nu aveau finalizare.

Abia spre minutul 78, Stanciu a reușit din mai multe încercări anterioare să șuteze pe poartă, însă a rămas doar la nivel de mare ocazie. O reeditează peste 10 minute, însă astăzi nu e Steaua lui norocoasă. E a Petrolului sau al lui Mircea Rednic, care împlinește 53 de ani, iar Nepomuceno îi aduce în dar trei puncte cucerite în ultimul minut regulamentar al meciului după un contraatac blitz al lupilor.

Victoria de pe Arena Națională îi readuce pe podiumul Ligii 1 pe petroliști, cu 46 de puncte, iar Stelei îi crează emoții pentru câștigarea titlului, după ce ASA Târgu Mureș s-a apropiat la 4 puncte de lider cu nouă etape înainte de finalul campionatului.

„N-am avut un joc foarte strălucit. Am avut câteva ocazii și n-am reușit să marcăm. Am avut jucători care n-au prea multe meciuri în picioare. Dacă multă lume spunea că Steaua e deja campioană, iată că lucrurile nu stau așa. Nu sunt îngrijorat în privința titlului, însă nimic nu e câștigat până nu e și matematic. Mergem la Giurgiu cu gândul la cele trei puncte etapa viitoare. Îmi asum responsabilitatea pentru rezultat. Încă depindem de noi și demisia nu mă preocupă. Era important să câștigăm”, a declarat Costel Gâlcă după încheierea meciului.

Echipele de start:

Steaua București: Arlauskis – Papp, Tamaş, Varela (cpt), Toşca – Bourceanu (Neagu 64), L. Filip – Popa, Iancu (Guilerhme 86), Stanciu – Ţucudean
Antrenor: Costel Gâlcă

Petrolul Ploiești: Pecanha – Alcenat, Ipsa, I. Filip, Peteleu – Vasilache (Nepomuceno 61), de Lucas, Satli, Marinescu (Kronaveter 82) – Pastorini, Tamuz (Tchite 73)
Antrenor: Mircea Rednic

GALERIE FOTO:

_MG_7670 _MG_7676 _MG_7686 _MG_7691 _MG_7692 _MG_7697

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*