Ultimele Știri

Victorie istorică pentru partidul francez Frontul Național!

Partidul Frontul Național din Franța, a obținut primele sale locuri în camera superioară a Parlamentului din Paris.

Din 1958 până în zilele noastre, partidul Frontul Național, nu a reușit o asemenea victorie. Este pentru prima dată când acest partid este reprezentat în senat. Marine Le Pen, lidera Frontului Național susține că acestă reușită este o „victorie istoricǎ”. Mai mult, partidul a reușit să doboare recordul de cel mai tânăr senator din istoria celei de-a V-a Republici prin David Rachline care la vârsta de 26 de ani a devenit cel mai tânăr senator.

Pentru Marine Le Pen aceastǎ victorie este un semn cǎ Frontul Naţional se aflǎ în plinǎ „dinamicǎ”, ceea ce îi plaseazǎ formaţiunea într-o bunǎ poziţie pentru alegerile parlamentare şi regionale din 2015.

Frontul Național, partidul de drepta, preia controlul pe care l-a pierdut în 2011 în favoarea Partidului Socialist. Primul secretar al Partidului Socialist, Jean-Christophe Cambadelis, s-a declarat dezamăgit în urma acestei înfrângeri.

Într-un interviu pentru Le Monde, Marine Le Pen declara: „Suntem în primul an al unei mișcări patriotice mari, nici la dreapta, nici la stânga, care se bazează pe opoziția clasei politice actuale, în apărarea națiunii”.

În urma rezultatului obținut, pe 28 septembrie, Marine Le Pen demonstrează potențialul partitudului său.”Este o mare victorie pentru noi. Trebuia să se întâmple asta. Este un alt război psihologic prin care am trecut. Fiecare alegere este la fel, suntem surprinși”, a declarat Marine Le Pen.

Membrii Camerei superioare din Parlamentul Frantei nu sunt aleși direct, ci prin votul a 88.000 de reprezentanți locali și regionali.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*