Ultimele Știri

Victorie greu obținută în Finlanda

Bogdan Stancu, ajutat de Lucian Sânmârtean, au adus cele trei puncte necesare României pentru a se menține în cărțile calificării la EURO 2016. Cele două goluri au venit abia în repriza secundă, după ce finlandezii au avut cu un om mai puțin pe teren încă din minutul 56, iar selecționata noastră a renăscut pe teren.

După primele 45 de minute inactive de pe Stadionul Olimpic din Helsinki, în care fiecare echipă a avut doar câte un șut pe poartă, se părea că nici una dintre formații nu-și dorea o victorie în preliminariile Campionatului European din 2016. Abia pauza dintre reprize a adus un nou suflu în jocul prestat de elevii lui Victor Pițurcă, chiar dacă accidentarea lui Chipciu din minutul 46 nu promitea o prestație satisfăcătoare a echipei naționale.

Asul din mânecă însă l-a reprezentat Lucia Sânmârtean, care în nici 10 minute de la intrarea pe terenul de fotbal a reușit o centrare perfectă din corner pentru Bogdan Stancu, care marchează cu capul de la marginea careului mic. La scurt timp, același Sânmârtean reușește să scoată cartonașul roșu al lui Ring, iar Finlanda rămâne în 10 oameni. 

Finalul partidei vine cu majorarea diferenței de pe tabelă, prin același Bogdan Stancu, care reuşeşte prima dublă pentru naționala României în minutul 83 cu un şut plasat de la 20 de metri, după o minge aşezată de Lucian Sânmărtean. 

Astfel, România vine din Finlanda cu 3 puncte importante, care-i conferă locul secund din Grupa F, după surprizătoarea Irlanda de Nord, iar Victor pițurcă răsuflă ușurat.

„Sânmărtean e un jucător foarte bun. Mă bucur că a intrat în teren şi mi-a oferit cele două pase de gol. Nu ştiu nimic şi selecţionerul nu ne-a spus nimic de o eventuală plecare a dânsului. Eu cred că va rămâne, aşa simt”, a spus Bogdan Stacu. 

„Jucând din trei în trei zile, și asta de foarte mult timp, am avut o încărcătură pe posteriori. Am și convenit cu selecționerul să intru în a doua repriză, în cazul în care jocul ne va permite. Am reușit să intru și să îmi aduc contribuția la această victorie”, a spus Sânmărtean.

Echipele de start:

România: Tătăruşanu – Luchin, D. Grigore, Chiricheş, Raţ – Pintilii, Hoban – Torje, Chipciu (Sânmârtean 49′), Tănase – Stancu
Selecționer: Vicor Pițurcă

Finlanda: Maenpaa – Hurme, Toivio, Moisander, Arkivuo – Ring, Sparv, Hatemaj (Pohjanpalo 64′) – Hamalainen (Markkanen 74′), Pukki (Riski 46′), Eremenko
Selecționer: Mixu Paatelainen

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*