Ultimele Știri

Victorie de senzație! România a învins campioana mondială la handbal

cristina neagu

Naţionala de handbal feminin a României a învins, miercuri, la Cluj-Napoca, reprezentativa Norvegiei, campioană europeană, mondială şi olimpică en-titre, cu scorul de 25-20 (16-9), în grupa 1 a preliminariilor CE din 2016.

Tricolorele au obţinut victoria împotriva Norvegiei la peste 15 ani de la ultima reuşită similară, care a fost la CE din 2000, competiţie găzduită atunci de România.

Handbalista Oana Manea a declarat, miercuri seară, că ea şi colegele sale din echipa României şi-au dorit foarte mult să se impună în meciul cu Norvegia,campioana europeană, mondială şi olimpică en-titre, şi a precizat că publicul de la Cluj-Napoca a fost minunat.

„Ne-am dorit foarte mult să câştigăm acest meci, mai ales că la Campionatul Mondial am fost la un pas de finală după meciul cu Norvegia. Am avut parte de un public minunat, care ne-a creat nişte senzaţii unice. Urmează meciul retur cu Norvegia. Nu vreau să spun că îl sacrificăm, dar meciurile de la turneul preolimpic sunt mai importante”, a spus Manea.

Meciul retur dintre România şi Norvegia se va disputa duminică, la Stavanger, de la ora 19.00.

După meciul din 13 martie, tricolorele vor pleca spre Danemarca, unde va avea loc turneul preolimpic, iar pe traseu vor face o oprire în Suedia, unde vor disputa un meci amical cu naţionala suedeză, acesta fiind programat în 15 martie.

La turneul preolimpic de la Aarhus, România va juca, în ordine, cu Danemarca (18 martie), cu Uruguay (19 martie) şi cu Muntenegru (20 martie). Primele două clasate se vor califica la Jocurile Olimpice de la Rio.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*