Ultimele Știri

Victorie! Chevron pleacă din România

Chevron renunță la exploatarea gazelor de șist în România, potrivit unui anunț făcut pentru presa americană prin purtătorul de cuvânt al companiei.

Fără nici o explicație, compania Chevron a anunțat că renunță la proiectele privid exploatarea gazelor de șist din România, la scurt timp după ce a cedat această inițiativă și în Polonia.

Europa de Est nu a reușit să îndeplineasca așteptările de transformare a furnizării de energie pentru gigantul american, astfel că Chevron își va lua toate utilajele și va părăsi România.

După cum declara și la finele anului trecut, premierul Victor Ponta, România nu ar dispune de mari resurse de gaze de șist, iar acesta ar reprezenta principalul motiv al plecării de la Pungești, Păltiniș și Popeni a companiei de exploatare.

Până acum Chevron anunța că nu a terminat analiza legată de potențialul rezervelor de gaze de șist din România.

Un raport al Administrației Americane pentru Informație în Domeniul Energiei publicat în 2013, estima că România are rezerve de gaze de șist recuperabile tehnic de 1.444 miliarde metri cubi.

În 2014, Chevron a renunțat și la acordurile referitoare la gazele de șist din Lituania și Ucraina.

Dacă pentru guvernanți aceasta este o veste proastă, victoria aparține tuturor celor care au protestat zile în șir și au luptat împotriva forării de la Pungești.

pungestiCitește și: Explicația oficială a Chevronului de a lăsa România

Comentarii prin Facebook

2 Comentarii on Victorie! Chevron pleacă din România

  1. good bye chevron, welcome gazprom

  2. si-a strans jucariile ca vin rusii si sa nu i le strice in razbel. nu e o victorie pungista, decat pt. necunoascatori. ei traiesc in alta lume.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*