Ultimele Știri

Victor Ponta vrea alocații în funcție de venitul părinților

Alocațiile copiilor trebuie mărite, este problema care se discută tot mai des în ultimul timp. Totuși Victor Ponta a declarat că nu vrea ca toți copii să aibă alocație egală, ci în funcție de venitul părinților.

Şeful Executivului a declarat că ar fi preferat să urce alocaţia la peste 84 de lei pentru familiile cu venituri mici şi să nu o dubleze şi pentru cei cu venituri suficiente.

Opinia mea este că alocaţia pentru copii trebuie să fie diferenţiată, în funcţie de cine are nevoie de bani, pentru că 82 de lei pentru o familie amărâtă sunt foarte puţini şi 82 de lei pentru o familie care are posibilităţi nu contează, probabil că nici nu-şi încasează. Ideea de a da 82 de lei la toată lumea în mod egal e o idee pe care eu o consider nepractică. Aş fi preferat să dau nu 82, ci, nu ştiu, 164 sau 328 de lei la familiile care au venituri reduse şi să nu mărim la cei care oricum nu vor lua cei 42 de lei, pentru că au părinţii venituri suficiente şi la care cei 42 de lei nu contează”, a declarat Victor Ponta.

Deputații au aprobat săptămâna trecută un amendament privind majorarea alocației pentru copii de la 42 de lei la 84 de lei, prin urmare impactul bugetar anual va fi de 1,8 miliarde de lei.

Legea privind majorarea alocațiilor ar putea fi promulgată chiar începând cu 1 iunie. Klaus Iohannis a promis că va promulga legea pe 1 Iunie de Ziua Copilului, în cazul în care legea va ajunge în timp util la acesta. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*