Ultimele Știri

Victor Ponta: ”Sunt de stânga, dar nu sunt comunist”

Victor Ponta a declarat într-un interviu acordat unei publicații online, că deși este de reprezentantul unui partid de stânga, acest lucru nu înseamnă că este și un adept al comunismului. Premierul menționează că Facebook-ul deține mulți utilizatori care îl consideră comunist, în special categoria de tineri.

Întrebat care sunt lucrurile pe care trebuie să le facă PSD pentru a se reforma, Victor Ponta a menționat că partidul  nu trebuie să se rușineze de nimic și că mai ales, trebuie să nu îi uite pe cei 5 milioane de oameni care suțin activitatea partidului.

”Ce trebuie să facă în continuare: să nu se rușineze de electoratul său pentru că ne critică intelectualii. În primul rând că noi avem, nu cred chestia asta. Nu trebuie să uite acel bazin de 5 milioane de oameni care sunt susținători a ceea ce a făcut PSD”.

În ceea ce privește schimbările la care trebuie să apeleze partidul pentru a își eficientiza rezultatele, premierul este de părere că sunt trei lucruri esențiale pe care PSD trebuie să le schimbe:

”În primul rând să găsească acea soluție și reală și simbolică de desprindere de trecut. Pentru mine este o uriașă frustrare pentru că deși aveam doar 17 ani în 1989, pe rețelele de socializare eu sunt comunist. Trebuie găsit. Sunt de stânga, dar nu sunt comunist. Eu cred că sunt un milion de tineri care nu au prins comunismul, dar care au prins de pe rețelele de socializare că eu sunt comunist și au spus că nu vor să vină comuniștii înapoi. Și trebuie găsită o soluție prin care să explici foarte clar ce este un partid de stânga. 2. O acțiune foarte clară, nu doar declarativ, ci consecventă, să arăți foarte clar că nu mai ești partidul care îi apără pe corupți.

Eu vorbesc foarte direct, ceea ce ni s-a reproșat, simplu, clar. Dacă așa ne-au văzut oamenii, da (că suntem partidul care îi apără pe corupți). 3. Un alt lucru care este perceput în acest fel: cine conduce partidul, influența baronilor locali care vin, care fac. În realitate, eu zic că nu a fost chiar așa. Multe din deciziile guvernamentale nu mi le-au impus, ci le-am luat mai degrabă împotriva unor lideri locali. Sau le-am impus eu mai degrabă, le-am impus eu. În special în alegeri prezidențiale, percepția este esențială. Și nu poți să te lupți împotriva percepțiilor lor. Aceste lucruri trebuie modificate, nu doar printr-o declarație: nu suntem comuniști, nu protejăm corupții, nu suntem conduși de baronii locali, nu ne folosește la nimic doar o declarație”, a declarat acesta.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*