Ultimele Știri

Victor Ponta, solidar cu familiile victimelor din accidentul aviatic. Care sunt, însă, declarațiile ARVSOM

Premierul Victor Ponta a trimis un mesaj de solidaritate familiilor ale căror membrii au murit în accidentul aviatic și că Guvernul va întreprinde demersurile necesare pentru a afla cât mai rapid cauzele. Pe de altă parte, reprezentanţii Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omenesti pe Mare (ARSVOM) au declarat că ar fi putut ajunge la locul accidentului în 10 minute dacă ar fi fost anunțați.

Victor Ponta a arătat solidaritate familiilor care suferă în urma accidentului aviatic și le promite acestora că autoritățile române vor acționa pentru a afla în cel mai scurt timp care au fost cauzele tragediei:

„Gândurile noastre se îndreaptă, în aceste momente, către familiile celor patru eroi care au decedat ieri, în timp ce îşi îndeplineau misiunea de a-i ajuta pe cei aflaţi în nevoie, ca în atâtea alte ocazii. În numele Guvernului României, îmi exprim solidaritatea cu familiile celor trecuţi în nefiinţă în urma acestui tragic accident. Ţin să le mulţumesc, şi pe această cale, tuturor celor care, aflaţi în serviciile de urgenţă, îşi riscă zilnic viaţa şi depun eforturi supraomeneşti, în mod necondiţionat, pentru a-şi ajuta semenii. Îi asigur pe toti românii că autorităţile vor acţiona pentru a afla, cât mai rapid, cauzele acestei cumplite tragedii!”.

Reprezentanţii Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omenesti pe Mare (ARSVOM) declară, însă, care ar fi putut ajunge în scurt timp la locul prăbușirii avionului pe mare, deoarece aveau o șalupă pe lacul Siutghiol în acel moment, aproape de locul tragediei. Acest lucru s-ar fi întâmplat însă dacă ar fi fost anunțați despre accidentul ce a avut loc, în mod clar însă, acest lucru nu s-a întămplat.

Nu ne-a chemat nimeni acolo. Nu am fost alarmaţi. În momentul în care m-am autosesizat, am trimis în zonă echipajul cu şalupa Jupiter de pe lacul Siutghiol şi cu trei scafandri. (…) Am văzut întâi pe televiziuni şi m-am autosesizat. Am anunţat directorii, şalupa şi scafandrii, pe care i-am trimis acolo. Am intervenit benevol. Nu am mai aşteptat să fim solicitaţi. Sunt situaţii de forţă majoră în care noi nu aşteptăm să fim solicitaţi, trimitem oameni. De la ora 16.50 şi până dimineaţă la 04.30, când s-a recuperat ultimul trup, şalupa a stat în zonă”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*