Ultimele Știri

Victor Ponta: Se pare că nu avem gaze de şist

Premierul Victor Ponta a declarat la emisiunea ”Punctul de Întâlnire” de la Antena 3 că ”România nu dispune de gaze de șist și s-a bătut, astfel, pe ceva ce nu are”.

„Oricum s-a amânat, pentru că se pare că nu avem gaze de şist, ne-am bătut foarte tare pe ceva ce nu avem. Nu pot să vă spun mult mai mult decât atât, dar nu cred că ne-am bătut pe ceva care exista”, a spus Ponta, fără a prezenta detalii.

Victor Ponta face niște declarații care s-ar putea întoarce împotriva lui, având în vedere că perimetrul Chevron din comuna Pungești este încă bine păzit.  Această afirmație va avea un efect de bumerang dacă premierul va câștiga alegerile prezidențiale și sonda Chevronului va fi adusă din nou pe platforma de la Pungești.  

Sonda de la Pungești a fost dezasamblată după alegerile europarlamentare, cel mai probabil pentru a se liniști apele, având în vedere că Partidul Social Democrat a obținut un număr mic de voturi în Județul Vaslui la europarlamentare. De dragul campaniei sale electorale, premierul Ponta, nu își dorea în mod sigur mii de oameni pe străzi care să îi strice imaginea publică, astfel au fost oprite operațiunile la Pungești.

Lucrările de dezasamblare a sondei de la Pungești s-au terminat în data de 7 iulie. În perimetrul Pungești s-a forat doar un puț vertical de mare adâncime, nu s-au efectuat operațiuni de explorare complete, ci doar faze incipiente de explorare, fără exploatare experimentală (faza finală a procesului de explorare). 

Ne întrebăm oare ce știe premierul și noi nu știm?  Chiar nu avem gaze de șist?  De ce au mai investit americanii de la Chevron bani în publicitate, pază, prospecțiuni și bineînțeles lobby-ul la nivel de Guvern și mass media?!

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*