Ultimele Știri

Victor Ponta promite diplomație. Și cu circul de până acum, cum rămâne?

Victor Ponta a declarat prin intermediul telefonului, în cadrul unei emisiuni, că se concentrează pe candidatura sa și că se pot observa schimbări în discursul său politic, de foarte mult timp. Acesta a menționat că la atacurile din campania electorală vor răspunde colegii săi. O scurtă analiză a discursurilor sale din ultimul timp, îi ca confirma sau contrazice declarația.

„La mine sunt convins că vedeţi o schimbare (a discursului politic — n.r.) de mai mult timp, şi anume aceea de a mă concentra aproape în totalitate pe programul meu prezidenţial, pe ceea ce vreau eu să fac pentru România iar la atacurile pe care le voi primi din partea contracandidaţilor sau a susţinătorilor contracandidaţilor, din fericire, am foarte mulţi colegi care pot să răspundă şi care pot să pareze şi pot să atace la rândul lor. Eu îmi văd de programul meu prezidenţial”, a afirmat Ponta într-o intervenţie telefonică la postul de televiziune România TV.

Acesta a adăugat că în ultimul timp a oferit foarte puțin timp din discursul său pentru a vorbi despre contracandidații săi. Însă în timpul aceluiași apel telefonic, întrebat fiind de Traian Băsescu, acesta a declarat: „Domnul Băsescu a fost ofiţer al Securităţii şi lucrul ăsta l-au ştiut românii şi totuşi l-au votat. Eu de aia nu l-am votat, a fost unul din motivele pentru care nu l-am votat, pentru că am citit în cărţi ce a făcut Securitatea împotriva românilor şi m-am gândit că un securist nu trebuia să fie preşedinte, dar totuşi oamenii l-au ales, aşa încât acum e tardiv, asta rămâne pentru istorie”.

Păi cum rămâne cu discursul politic care nu va mai include comentarii despre contracandidați sau politicieni din tabăra adversă? Pentru că la doar câteva minute distanță ne-am convins că promisiunea mai mult către sine a lui Ponta de a se axa pe ce are de făcut și a renunța la criticile contracandidaților, este cam nesusținută de fapte concrete. Să ne aruncăm un ochi pe declarațiile sale din ultima vreme și să vedem cât de concentrat este Ponta pe soarta României și pe candidatură, și cât de puține comentarii a oferit în discursurile sale despre contracandidați.

Înainte cu numai o zi de declarația sa, acesta făcea următoarea mărturisire în cadrul unuia dintre discursurile sale politice ”axate pe programul său prezidenţial”: ””Am învăţat ceva foarte important de la Traian Băsescu. Am învătat ce să nu fac dacă ajung preşedintele Românie, am învăţat cum să nu mă comport, cum să nu fac de râs o ţară întreagă, cum să nu dispreţuiesc pe cei care m-au trimis acolo. Asta am învăţat”.

Păi parcă nu e vorba doar despre campania ta ci mai mult de un sarcasm la adresa lui Băsescu. Păi cum așa? Nu a spus domnul Ponta că nu a mai acordat timp din discursurile sale pentru a face comentarii despre taberele adverse? Să considerăm aceste lucruri mici scăpări și să nu mai săpăm în discursurile sale recente.

Vom vedea cum își va susține Ponta candidatura și dacă pe scena politică nu se va mai apela la circ și teatru. Cam asta a fost politica în ultimul timp, o ceartă continuă între candidați, comentarii, critici, jigniri și alte numeroase declarații. Ca o piesă de teatru cu personaje ce sunt create parcă pentru a susține comicul.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*