Ultimele Știri

Victor Ponta: Pe primele 6 luni, România are un plus de 4 miliarde de lei

ponta

Premierul Victor Ponta a declarat că România are un plus de 4 miliarde de lei, prin urmare nu ar fi cheltuit mai mult decât a încasat, ci din contră. 

Ponta menționează că pe primele 6 luni, România trebuia să aibă un deficit de 13 miliarde de lei, prin urmare să cheltuiască mai mult decât să încaseze.

„Ideea e următoarea, ca să înţeleagă toată lumea, că e cu cifre şi nimeni nu le înţelege. Conform legii bugetului de stat, aprobat de Parlamentul României, în consultare cu instituţiile internaţionale, pe primele 6 luni, România trebuia să aibă un deficit de 13 miliarde de lei, adică să cheltuiască mai mult decât să încaseze”.

Ponta a menționat că rectificarea bugetului este una pozitivă și că în urma unui plus de 4 miliarde de lei pe care le-a înregistrat România în primele 6 luni ale anului, se pot da banii pentru dublarea alocațiilor copiilor, care nu era prevăzută în buget.

„Pe primele 6 luni, România are un plus de 4 miliarde de lei, deci nu a cheltuit mai mult decât a încasat, ci a încasat mai mult decât a cheltuit. Asta înseamnă că putem să dăm toţi banii pentru dublarea alocaţiilor pentru copii, care nu era prevăzută în buget, pentru celelalte legi care, de asemenea, nu era prevăzut în buget, şi mă refer la diplomaţi, grefieri, personalul nedidactic şi tot rămânem cu bani. (…) Asta trebuie să înţeleagă oamenii”, a declarat premierul.

Pentru a justifica rectificarea bugetară ca fiind pozitivă, Ponta a argumentat tăierile din bugetul alocat Transporturilor: „Dacă sunt mai mulţi bani decât în legea bugetului de stat, asta înseamnă rectificare pozitivă, ce se taie la Trasnporturi, se taie acei bani care erau prevăzuţi ca şi cofinanţare pentru proiecte care şi aşa nu se mai fac până pe 31 decembrie din motive de suspiciuni, de anchetă, investigaţii. E în fiecare an din ce în ce mai rău”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*