Ultimele Știri

Victor Ponta: Ori reducem TVA la 20%, ori 9% la alimente

victor ponta reducere tva

Premierul Victor Ponta a anunțat, astăzi, că taxa pe valoare adaugată ar putea fi redusă, măsura urmând să fie adoptată în luna aprilie, variantele propuse fiind scăderea TVA la 20% sau reducerea la 9% pentru alimente.

Șeful Executivului a declarat că „99% putem reduce TVA din aprilie”, dar că mai trebuie avute ultime negocieri cu instituţiile financiare internaţionale.

Ponta a subliniat că indiferent de decizia luată în aprilie, „de la 1 ianuarie cu siguranță atât cota generală cât și cea reaferitoare la produsele agricole de bază va fi redusă”. În cazul în care Guvernul ar vota în aprilie una din aceste două măsuri de reducere a TVA, ea ar urma să intre în vigoare de la 1 iunie.

„S-ar putea să fie mai repede, dar cu siguranță una din cele 2 măsuri putem să ne-o permitem în urma datelor de pe primul trimestru. Trebuie doar să luăm o decizie economică care să avantajeze societatea în ansamblu”, a declarat Ponta.

Proiectul Codului Fiscal prevede reducerea cotei standard de TVA de la 24% la 20%, începând cu 2016, şi la 18%, începând cu 2018.

În acelaşi timp, lista produselor pentru care Guvernul promite TVA de 9%, şi care a inclus iniţial doar pâinea, carnea, peştele, legumele şi fructele, a fost extinsă prin includerea şi altor produse, precum lapte, ouă, animale şi păsări vii, relevă proiectul actualizat de Cod Fiscal

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*