Ultimele Știri

Victor Ponta: Gazele, arma de șantaj a Rusiei în fața Europei

Premierul României, Victor Ponta, a vorbit despre problema gazelor pe care Rusia le exportă în Europa. Premierul susține că Federația Rusă ar putea șantaja întreaga regiune.

Mai mult, premierul a declarat că privarea de resurse energetice în regiune ar putea fi la fel de dificilă precum războaiele convenţionale, ca cel din estul Ucrainei.

Deocamdată pentru România nu sunt probleme. În primele luni ale acestui an, s-au importat doar 2% din consumul de gaze pe care țara noastră îl are.

4671_lord_of_the_gas”În această regiune complicată, în care România reprezintă un bastion de securitate, de stabilitate, de predictibilitate, avem câteva războaie pe care le ducem în același timp. Din fericire nu războaie convenționale, așa cum din păcate se întâmplă în estul Ucrainei și în alte zone, dar războaie la fel de dificile, în primul rând un război pe energie. Și spuneam de multe ori că principala armă a Federației Ruse în acest război nu o reprezintă avioanele sau tancurile sau rachetele, ci o reprezintă gazul și energia cu care pot șantaja regiunea și Europa”, a declarat premierul României, Victor Ponta.

Rusia a încercat să șantajeze România încă din septembrie 2014 prin scăderea volumului de gaze livrate, însă nu a oferit o explicație clară pentru acest lucru.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*