Ultimele Știri

Victor Ponta: Gata cu mitingurile că altfel rămâneți fără joburi

ponta

Premierul Victor Ponta i-a sfătuit liderii sindicali de la Dacia să înceteze cu protestele.

Mai mult, mesajul premierului a sunat ca o amenințare, acesta le-a dat un ultimatum prostestatarilor spunând că dacă nu vor termina cu protestele, vor să rămână de tot fără loc de muncă. 6.000 de oameni au prostestat  la Mioveni cerând construirea autostrăzii Sibiu-Pitești. „Jos Guvernul Ponta!”, au strigat protestatarii!

Victor Ponta le-a răspuns dur muncitorilor de la Uzina Dacia, într-un protest la Mioveni, au cerut construirea autostrăzii Sibiu-Pitești.

„Eu știu că sunt pe profit, unu. Și mai știu că, dacă o mai țin în mitinguri, o să mute producția în Maroc. Deci, fac un apel la liderii de sindicat. Eu știu foarte bine care este nivelul de salarizare la Dacia, știu foarte bine câte proiecte am sprijinit cu ajutor de stat, știu că Dacia e foarte importantă pentru noi, pentru România și fac un apel la rațiunea din partea liderilor sindicali. Au fost foarte aproape, în decembrie dacă nu mă înșel, de o criză mare cu patronatul. Deci, întotdeauna să fie rezonabili pentru că altfel, nu uitați, Dacia are o variantă și eu nu vreau să îi văd, din cauza grevelor și sindicatelor, că se mută în altă parte. Haideți să fim toți raționali și o să fie bine”, a declarat Victor Ponta.

Declarația lui Victor Ponta vine ca răspuns la protestul muncitorilor de la Dacia. Viceliderul Sindicatului Autoturisme Dacia, Ion Iordache, a declarat la mitingul de la Mioveni că acesta este ultimul demers pașnic pentru construcția Autostrăzii Sibiu-Pitești și că la următoarele mișcări sindicale muncitorii vor trebui să-și radicalizeze protestele pentru ca Guvernul să înțeleagă prioritatea acestui proiect de infrastructură.

„Am fost mințiți în ultimii ani că se va face această autostradă subvenționată de Uniunea Europeană. În schimb, Guvernul insistă pentru construcția acelei autostrăzi Comarnic-Brașov subvenționată din bani guvernamentali. Se pare că Guvernul nu înțelege că prioritatea României este păstrarea locurilor de muncă și că există riscul ca după 2020 cea mai mare companie auto din România să plece efectiv de aici. Deja se anunță disponibilizări în acest an de la Dacia, costurile de transport, din cauza infrastructurii, se ridică la minim 30 de euro pe fiecare autoturism transportat din cauza lipsei acestei autostrăzi Constanța-București-Pitești-Sibiu-Frankfurt”, a spus liderul de sindicat.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*