Ultimele Știri

Victor Ponta face propuneri opoziției pe 5 teme esențiale

Victor Ponta a postat pe pagina sa se Facebook un mesaj prin care cere luarea unor decizii consensuale cu opoziția pentru punerea în discuție a cinci teme esențiale.

Premierul Ponta își dorește în primul rând modificarea Constituției, modificarea sistemului electoral, analizarea și crearea unui masterplan la transporturi. Modificarea legilor privind siguranța națională sunt un alt punct important pe care prim-ministrul României dorește să îl discute cu opoziția. 

”Cred că 2015 este anul în care trebuie să luăm decizii consensuale, nu tot prin bătălie! Voi propune, în calitate de preşedinte al ‪#‎PSD‬ şi de prim-ministru, să adresăm o scrisoare către conducerea PNL-PDL pentru ca în cel mai scurt timp să avem o discuție pe cele cinci teme esenţiale:

– revizuirea Constituţiei;
– sistemul electoral;
– masterplanul de transporturi;
– legile siguranţei naţionale;
– să vedem în ce măsură Parlamentul şi Executivul pot interveni în legislaţia financiar-bancară ca să prevenim viitoare crize”, a scris Victor Ponta pe Facebook. 

În conferința de presă Victor Ponta a declarat că avem nevoie de o legislație financiar-bancară, având în vedere problemele a 75.000 de cetățeni cu francul elvețian și posibile crize viitoare. 

Premierul a mai precizat că avem nevoie urgent de aprobarea legii Big Brother, deoarece există cerințe de structurile specializate(SRI) și trebuie discutat la Curtea Constituțională problema de neconstituționalitate a articolelor cu probleme. Dacă opoziția va accepta propunerea liderului PSD, în cursul acestei săptămâni sau săptămâna viitoare va fi stabilită o întâlnire. 

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*