Ultimele Știri

Victor Ponta e în spatele contoversatului proiect Forza Rossa

Jurnaliștii de la Prosport au constatat în urma unei investigații că există o legătură directă între actualul prim-ministru și candidatul la președinție, Victor Ponta şi controversatul proiect al primei echipe românești din Formula 1, Forza Rossa, care a fost anulat surprinzător cu doar două zile înainte de turul al doilea al alegerilor prezidențiale, sau amânat până candidatul PSD va ajunge la Palatul Cotroceni.

Echipa Forza Rossa, proiect deținut de fostul ministru al sănătății Ion Bazac, trebuia să trimită în circuitul Formulei 1, prima echipă românească, însă dezvăluirile din presă ale implicării mai multor miniștri, oligarhi controversați, dar și a șefului Formulei 1, Bernie Ecclestone, până la premierul Victor Ponta, au făcut ca participarea în sezonul următor să fie compromisă pe moment. 

„Proiectul depus de Grupul Forza Rossa la Federaţia Internaţională de Automobilism nu a primit acordul final şi suntem în măsură să confirmăm că în lipsa unei comunicări publice şi oficiale a FIA, participarea în sezonul 2015 nu va avea loc”, se arată într-un comunicat al Forza Rossa transmis în aceste zile jurnaliștilor de investigație de la Prosport.

Povestea începe atunci când magnatul Ecclestone a declarat că-și dorește să se extindă cu Marele Circuit în estul european în căutarea unor noi surse de venit, iar ușa prin care ar fi ajuns o echipă românească susținută și din bani publici, să participe în Formula 1, fusese asigurată de omul din spatele manevrelor de corupție efectuate de Bernie Ecclestone pentru a ajunge în fruntea competiției majore automobilistice, Colin Kolles.

Astfel, mâna dreaptă a lui Ecclestone a fost anunțat director al echipei Forza Rossa, în timp ce pe un angajat român îl face director la echipa precedentă de Formula 1, Coherman, care o aduce în insolvență pentru a putea obține mult mai ietfin activele pentru „echipa românească”, precum procedaseră și în anii precedenți când a mai fost director la monoposturile care nu mai există Jordan, Midland, Spyker, HRT F1 Team şi Force India.

Lucrurile se leagă atunci când dosarul cu proiectul Forza Rossa a lui Ion Bazac, omul de afaceri care comercializează mașini de lux pe teritoriul României cu relaţii controversate în interiorul PSD, este prezentat, la sfârșitul lunii februarie, la Geneva, de către o delegație condusă de Nicolae Bănicioiu, ministrul de atunci al tineretului şi sportului și actualul ministru al sănătăţii, reprezentanților Federației Internaționale de Automobilism.

Deși încă de la început, oficialii de la Forza Rossa au precizat că întregul proiect este unul privat, se pare că acesta ar fi urmat să obțină o importantă finanțare de la stat. Pe lângă acest aspect interesant, s-a mai aflat în investigație că Forza Rossa, de fapt nu avea licenţă românească.

În continuare, după publicarea informațiilor obținute de jurnaliștii de la Prosport, Forza Rossa le comunică brusc, pe 11 noiembrie, neparticiparea în Formula 1 din 2015, deși încă din vară FIA susţinea că dosarul “echipei româneşti este la un standard înaltși s-ar putea afla în lista finală a monoposturilor participante în sezonul viitor, care va fi afișată de 30 noiembrie.

Până atunci totul se poate întâmpla, mai ales că Forza Rossa trebuie să depună o garanţie bancară 20-30 de milioane de dolari solicitată de FIA, iar odată cu posibila investire în funcția de președinte a lui Victor Ponta, problemele financiare ar putea rezolvate la „prima echipă românească din Formula 1”, care „ne va face mândri că suntem români”.

Mai multe detalii ale investigației Prosport le găsiți aici și aici.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*