Ultimele Știri

Victor Ponta despre dosarul cumnatului, situația politică și economică a României

Victor Ponta a fost în această invitat în cadrul unei emisiuni la postul consacrat Antena 3 în care a vorbit despre ancheta în care este vizată familia sa, despre guvernare, despre economia României și situația geopolitică actuală.

Premierul Victor Ponta a afirmat că este afectat de verificările procurorilor DNA faţă de membrii familiei sale, evitând în continuare să comenteze despre dosar sau responsabilitatea cumnatului.

„Normal că sunt afectat. Eu nu mă apuc să mint poporul şi oamenii. Ţineţi minte: ‘Între justiţie şi fratele meu aleg justiţia’. Nici nu ştiai dacă să plângi sau să râzi de ipocrizie. Nu. Mă doare când se întâmplă ceva cu familia mea. Nu am comentat şi nu o să comentez nicio secundă nimic legat de dosarul şi de responsabilitatea cumnatului meu. E vinovat, plăteşte! Nu-i vinovat…M-a afectat foarte tare linşajul mediatic. Subliniez că imediat nişte şmecheri din propaganda băsistă au zis: ‘Uite, Ponta atacă procurorii’. Hai, mă, da’ ce, Rareş Bogdan e procuror?! Sau ce?! Linşajul mediatic la adresa mamei mele, care, repet, până la 72 de ani, eu asta cred, nu i-a zis niciun vecin vreodată ‘domn’e, eşti şefă de familie mafiotă’. Asta sigur că mă doare şi mă afectează foarte tare, dar trebuie să le ducem pe toate”, a spus Ponta.

Premierul a reiterat că se va retrage de la conducerea Guvernului dacă va exista un dosar în care este începută urmărirea sa penală, adăugând însă că speră ca, în 2015, guvernele să nu fie schimbate prin mijloace judiciare.

„Cred că dacă se face un dosar în care faţă de mine se începe urmărirea penală, nu am cum să rămân în funcţia de prim-ministru, dar eu sper că în 2015 nu se schimbă guvernele cu mijloace judiciare. Cred că acest lucru nu se va întâmpla”.

Ponta a asigurat că social-democraţii îl vor vota, mâine, pe Eduard Hellvig la şefia SRI, dar a insistat că este necesară o dezbatere asupra principiului conform căruia, cu cât la conducerea ţării sunt implicaţi reprezentanţi ai mai multor partide, cu atât greşelile pot fi limitate.

„Vom vota pentru, pentru că este vorba de o persoană, Edi Hellvig, cu care am lucrat şi am fondat USL. Poate cu ocazia asta închidem pvestea cu USL şi lovituri de stat, dar ca principiu cred că merită o dezbatere – după acest vot, nu este o condiţionare – legată de faptul că, cu cât ai mai mulţi oameni reprezentaţi, mai mulţi implicaţi în conducerea ţării, cu atât se pot limita greşelile”, a spus la Victor Ponta la Antena 3.

Premierul a fost informat chiar în timpul emisiunii de către ministrul Transporturilor, Ioan Rus, că rezultatul licitaţiei pentru studiul de fezabilitate al autostrăzii Sibiu-Pieşti a fost contestat imediat după atribuirea contractului, insistând astfel pentru schimbarea legislaţiei achiziţiilor.

„Domnul Rus mi-a dat o veste bună şi una proastă. Vestea bună e că s-a dat câştigătorul pentru studiul de fezabilitate la Piteşti-Sibiu. Vestea proastă este că imediat s-a depus contestaţie”, a spus Ponta.

Liderul PSD a afirmat că nu vrea ca la Palatul Victoria să fie instalat un Guvern PNL sau un Guvern al preşedintelui Klaus Iohannis, ci să existe un guvern „al României”.

„Eu nu mai vreau să mai fie un Guvern PNL sau un Guvern al lui Klaus Iohannis, că nu a venit cu el de acasă, vreau să fie un Guvern al României. Noi am încercat în toţi aceşti ani – şi o vom face şi în continuare cât timp vom rămâne în Palatul Victoria – să fim Guvernul României, nu Guvernul lui…Şi Băsescu a zis că vrea Guvernul lui şi aţi văzut ce s-a ales când a avut Guvernul lui. Deci, e bine să fie Guvernul României”, a spus Victor Ponta.

Având în vedere situația geopolitică complicată din regiune, Victor Ponta a dezmințit zvonurile despre posibile recrutări ale tinerilor în armată, răspunzând ironic „Ce să faci cu tinerii, să îi pui să stea cu Kalașnikovul?”, după care a susșinut că criza din Ucraina nu este încă soluționată.

„Criza din Ucraina în niciun caz nu este finalizată și în niciun caz nu în bine, însă România este sigură și pregătită. Avem piloții de F16, imediat se termină proiectul scutului antirachetă, toate investițiile programate pentru proiectele de pregătire militară le-am dat”.

Ponta a făcut și o scurtă declarație despre situația politică din Republica Moldova, care nu este tocmai îmbucurătoare.

„În Moldova, bine că avem un guvern democratic, legitim, însă faptul că e un guvern minoritar și care depinde de comuniști nu e un lucru care să mă bucure. Sper să nu fac vreo greșeală diplomatică, dar eu spun ce gândesc. Un guvern minoritar întotdeauna este un guvern mai complicat, însă tot ce putem face pentru Moldova, vreau să facem”, a conchis acesta.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Victor Ponta despre dosarul cumnatului, situația politică și economică a României

  1. Ceva despre implicarea ta in crima organizata,mafia ruseasca poti comunica poporului roman

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*