Ultimele Știri

Victor Ponta cumpără voturi cu diguri și autobuze școlare

Primul-ministru a participat astăzi, în cursul orei 10:30, la lucrările efectuate pentru Digul Ștorobăneasa, din localitatea Beiu, județul Teleorman. Satul era inundat de ani buni iar proiectele pentru remedierea situației existau încă de pe vremea când Liviu Dragnea era președintele Consiliului Județean Teleorman. Evenimentele din urmă cu patru luni, însă, au reușit să sperie autoritățile statului, iar Victor Ponta promitea atunci că imediat ce Guvernul va dispune de resurse financiare, se va începe luarea unor măsuri pentru a preveni aceste evenimente.

Așadar, premierul Victor Ponta s-a întors în localitatea Beiu pentru a le arăta cetățenilor că s-a ținut de cuvând. După promisiunea acestuia de a remedia situația creată de inundațiile din localitate, au fost alocate fondurile necesare pentru realizarea în regim de urgență a lucrărilor pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale produse în luna aprilie 2014.

Au fost construiți 4.600 de metri de dig. Aceste alucrări au fost finalizate de societatea SC Coniz Romarg SRL.

În urmă cu două luni, în iunie, atât Victor Ponta cât și Liviu Dragnea se îngrămădeau nerăbdători la coadă, fericiți că vor turna prima găleată de pământ în fundația digului. Întorși după două luni de la acest eveniment ”spectaculos”, aceștia au arătat cetățenilor că s-au ținut de cuvând.

De ținut de cuvând, s-au ținut, dar dacă luăm în considerare faptul că acest dig trebuia construit în urmă cu 16 ani, ne-am cam îndoi. Ciudat cum se construiește în două luni ceea ce nu s-a reușit în 16 ani. Probabil că necazurile oamenilor din localitatea Beiu a picat numai bine cu perioada în care Victor Ponta se plimbă prin țară pentru a-și câștiga votanți la alegerile prezidențiale din noiembrie.

Inundația semnificativă din Beiu trebuia să apară fix acum pentru a fi rezolvată. Dacă ar fi apărut după alegeri, Victor Ponta ar fi ieșit și ar fi spus că încă nu se pot obține fonduri pentru construirea unui dig. Acum însă s-au găsit, repede. Iar construirea digului probabil va intra în istoria României pentru rapiditatea cu care a fost construit. Că doar alegerile bat la ușă și nu avem timp de stat pe loc și de pierdut votanți. Luăm măsuri preventive.

aa

Aflați în mijlocul mulțimii la evenimentul de lansare a digului, Victor Ponta nu a pierdut ocazia de a-și exprima simțul cetățenesc și empatia față de problemele oamenilor. Ciudat este că oamenii s-au îngrămădit în jurul lui ca la circ și nu au contenit din a mulțumi sau a își exprima emoția sau entuziasmul. Câteva doamne mai vesele s-au îngrămădit la coadă pentru a își primi rândul la glume cu Ponta. Că tot e vreme de cerut chestii, că doar e campanie, una dintre doamne nu a pierdut ocazia de a își exprima dorința unui lac de acumulare unde să se plimbe cu barca.

Pentru că mărinimia lui Ponta este și ea limitată, i-a răspuns zâmbind în glumă, doamnei:”E, lăsați, lac de acumulare ne trebuie”.

Agenda premierului este destul de încărcată în această perioadă, plină de lansări, evenimente, plimbări, empatizări cu cetățenii, zâmbete zeflemitoare, promisiuni, proiecte de viitor. Și când ne gândim că până să se înghesuie Elena Udrea și Victor Ponta la demonstrații prin țară, nu îi vedeam decât atacându-se reciproc la televizor.

De la evenimentul lansării digului, Victor Ponta și Liviu Dragnea merg veseli în Alexandria, unde vor înmâna cheile ceor 5 microbuze, primarilor din Vităneşti, Ţigăneşti, Saelele, Gratia şi Orbeasca. Dacă nu știați încă de această povestea, vin lămuririle imediat. Victor Ponta a realizat subit problema copiilor din zonele rurale, care ajung cu dificultate la unitățile de învățământ. Așa că uite cum am luat atitudine și a promis punerea la dispoziție a 600 de autobuze prin țară! De data aceasta, au fost oferite 5 autobuze la Teleorman.

Și nu știm cum se face, dar din pură coincidență, primarii celor 5 zone sunt reprezentanți ai PSD.

Banii pentru acest proiect au sosit în urmă cu un an. Astfel, de pe atunci ajungeau 16 milioane de euro la Ministerul Dezvoltării, bani care aveau să fie investiți în cele 600 de autobuze școlare. Și cum nu vă este deloc greu să vă dați seama, aceste minuni aveau să se petreacă exact în preajma campaniei electorale. Nu mai devreme, nu mai târziu!

La fel ca și Victor Ponta, și Elena Udrea apelează la aceleași tehnici manipulatoare. O putem vedea cum se afișeză la diverse evenimente prin țară și își face rând ca un simplu om printre mulțime, să arate că este unul dintre ei, că ea este cea care va schimba țara și va salva viitorul țării. Unii am întreba-o cum de vrea să salveze țara de la ceva ce, printre altele, chiar susținătorul ei a creat?

udrea1-800x533

Dar haideți să nu fim răi, să îi lăsăm măcar acum să facă bine, în preajma alegerilor. Apoi, vreo cel puțin 5  ani, vom sta pe uscat. Cu alegerile e ca și cu sărbătorile de Crăciun când toți oamenii devin mai buni și fac cadouri. Cum sărbătoarea a trecut, strângem bradul și-l păstrăm pentru la anul. Așa și cu viitori președinți, oricare dintre cei doi. După alegeri vor strânge ”instrumentele de binefacere” și le vor păstra pentru următoarele alegeri prezidențiale.

Dacă românii nu s-ar mai lăsa cumpărați, poate că nici ei nu ar mai încerca să ne cumpere!

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*