Ultimele Știri

Victor Ponta cere presei să nu îi mai inducă în eroare pe oameni: ”Eu nu fac bugetul, fiecare instituţie îşi face propriul buget”

Victor Ponta a declarat public că nu poate tăia sau crește bugetul cuiva, acuzând presa de dezinformare deoarece induce oamenilor ideea că el este cel care a tăiat din bugetul DNA.

Premierul a apelat la o cerere către presă, de a nu mai induce în eroare oamenii, argumentând că fiecare instituție își stabilește bugetul, și nu el. Conform spuselor lui, el nu poate nici ”să-l taie, nici să crească bugetul”.

”Vreau să explic încă o dată, pentru toţi cetăţenii Românei, dincolo de faptul că Ponta ieri a tăiat bugetul DNA. Eu nu am acces la datele din bugete, atât timp cât ele sunt la fiecare ordonator de credite. (…) Aşa încât, dacă vrem să le spunem oamenilor adevărul, să nu-i mai prostim în continuare, cu Ponta care taie bugetul…Ponta nu poate nici să-l taie, nici să crească bugetul”.

Acesta și-a explicat rolul pe care îl deține, argumentând că deși are acces la datele de buget, nu poate interveni în stabilirea acestora pentru că este vorba despre date care țin de cheltuieli necesitate de fiecare instituție în parte.

”Eu am un rol, ca prim-ministru, într-un lanţ de bun simţ, logic şi legal, pe care trebuie să-l explicăm oamenilor ca să nu ne batem joc tot timpul şi să le spunem minciuni, cum Ponta taie bugetul cuiva. Nu pot nici să-l tai, nu pot nici să-l măresc, pentru că e vorba despre date care ţin de cheltuieli de personal, bunuri, servicii, titluri executorii”.

Conform premierului, presa a colaborat la inducerea unei idei greșite în mintea oamenilor, aceea că el este cel care taie din bugetul instituțiilor, cel mai nou conflict fiind cauzat de bugetul contestat în ceea ce privește Direcția Națională Anticorupție.

”Ăsta este adevărul, toate celelalte discuţii din presă din păcate induc nişte lucrui care nu sunt adevărate. Eu nu fac bugetul, fiecare instituţie îşi face propriul buget, îl propune mai departe, iar noi îl propunem către Parlament. Parlamentul este cel care îl adoptă, dar preşedintele României este cel care trebuie să îl promulge”.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Victor Ponta cere presei să nu îi mai inducă în eroare pe oameni: ”Eu nu fac bugetul, fiecare instituţie îşi face propriul buget”

  1. Nu nu-l ,adica nu-l scrii personal,ai servanti….dar de cheltuit tu il cheltui dupa bunul plac si nu pentru nevoile noastre.Aceste declarii sunt al sefului PSD si nu al Primului Ministru.Du-te draga la partid ca nu poti fi Prim Ministru.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*