Ultimele Știri

Victor Ponta, audiat la DNA Ploieşti în dosarul „Tony Blair”

ponta

Fostul premier Victor Ponta este audiat, miercuri dimineaţa, la DNA Ploieşti, în dosarul ”Tony Blair”. Acesta este acuzat că a primit 220.000 de euro pentru a-i asigura lui Sebastian Ghiţă un loc eligibil la alegerile din 2012, conform Mediafax.

La intrarea în sediul DNA Ploieşti, în jurul orei 9.20, Victor Ponta a declarat că nu s-a „văzut cu procurorul de o lună şi jumătate”.

Victor Ponta a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind acuzat de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi de complicitate la spălare de bani, respectiv că a primit 220.000 de euro pentru a-i asigura lui Sebastian Ghiţă un loc eligibil la alegerile din 2012.

Banii au fost folosiți în scopul unei vizite în România a unei personalităţi politice străine, fostul premier al Marii Britanii, Tony Blair.

„Se urmărea astfel ca, prin mediatizarea unor întâlniri alături de personalitatea care beneficia de notorietate internaţională, Ponta Victor Viorel să câştige capital electoral, în condiţiile în care, în cursul anului 2012, potrivit calendarului electoral, urmau să aibă loc alegeri locale şi parlamentare“, se arăta într-un comunicat remis de DNA.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*