Ultimele Știri

Victor Ponta amână majorarea indemnizaţiilor la demnitari

Premierul României, Victor Ponta, a anunțat că Guvernul va amâna majorarea indemnizațiilor pentru demitari. Ponta a declarat că nu este de acord cu această creștere.

Chiar dacă măsura este agreată de președintele Klaus Iohannis, premierul a declarat că săptămâna viitoare va adopta o ordonanță prin care majorarea indemnizaţiilor demnitarilor va fi amânată până la aprobarea noii Legi a salarizării unitare a bugetarilor.

„Eu ştiam că au discutat să aprobe această ordonanţă în absenţa mea şi am fost informat în acest sens. Acum, aflu de la domnul Mihalache că, de fapt, am fost dezinformat şi Iohannis habar nu are, că nu are nicio treabă cu chestia asta. Atunci, miercuri vom adopta o altă decizie, în sensul că se măresc salariile demnitarilor atunci când se măresc pentru toţi bugetarii. Dacă domnul Mihalache ne-a informat că, de fapt, am înţeles eu greşit şi că domnul Iohannis nu ştia nimic, ba chiar cumva că nici nu e de acord cu chestia asta – deşi ieri l-am văzut pe Iohannis spunând că e o idee bună, dar eu îl cred pe Mihalache – atunci mărim salariile la demnitari când le mărim la ceilalţi bugetari, prin Legea salarizării. Jocurile astea de doi bani, în care faci ceva şi după aia dai vina pe altcineva, nu mai sunt dispus să le înghit”, a spus Ponta.

Preşedintele şi premierul ar putea încasa, de luna viitoare, salarii de două ori mai mari decât până acum, chiar și salariile miniștrilor aproape se vor tripla. Aceste prevederi au apărut în ordonanța de guvern aprobată ieri. O decizie luată în timp ce legea salarizării unitare – cea care stabileşte reglementări pentru toţi bugetarii din ţară – se află acum în dezbatere publică şi are drept termen de intrare în vigoare de-abia începutul anului viitor.

Salariul preşedintelui – 15.108 lei net; Salariul premierului – 15.108 lei net; Salariul preşedintelui IICCJ – 15.108 lei net; Salariul unui ministru – 13.365 lei net; Salariul unui şef de serviciu de informaţii – 13.365 lei net; Salariul unui consilier prezidenţial – 13.365 lei net

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*