Ultimele Știri

Victor Ponta a promovat-o pe Ioana Petrescu în postul de vicepreședinte al BEI

Fostul ministru al Finanțelor Publice, Ioana Petrescu, a fost numită de către Victor Ponta în funcția de vicepreședinte al Băncii Europene de Investiții, în locul lui Mihai Tănăsescu, fost ministru al Finanțelor în Guvernul Năstase.

Decizia premierului de a o numi pe Ioana Petrescu în funcția de reprezentant al României în board-ul BEI a fost una personală, conform stiripesurse.ro. Mihai Tănăsescu fusese suspendat din funcție în urma începerii urmăririi penale în dosarul licentelor IT alături de alți 9 demnitari din guvernele României: Dan Nica, Ecaterina Andronescu, Şerban Mihăilescu, Gabriel Sandu, Valerian Vreme, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu şi Adriana Ţicău.

Petrescu anunța de curând că are vești excelente legate de economia României: ”În semestrul I 2015, investiţiile nete au crescut cu 7,2%, comparativ cu semestrul I 2014”, potrivit declarației citate de stiripesurse.ro.

Aceasta a mai spus, de asemenea că ”in luna iulie 2015, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut cu 8,5% fata de luna iulie 2014.”

Vestea a fost confirmată și de Institutul Național de Statistică (INS), care a anunțat că investiţiile nete realizate în economia naţională au crescut în primul semestru cu 7,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 26,87 miliarde lei.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*