Ultimele Știri

Victor Ponta: 23 August e o zi specială. Acum 70 de ani, Regele Mihai şi România au trecut de partea binelui

Premierul Victor Ponta spune că 23 August este „o zi specială pentru România” întrucât, în urmă cu 70 de ani, Regele Mihai şi România „au trecut de partea forţelor binelui”, ţara aducând „tributul de sânge pentru eliberarea Transilvaniei, Ungariei, Slovaciei, a întregii Europe” de sub „coşmarul nazist”.

bistrita-premierul-victor-ponta-prezent-la-ceremonialul-militar-religios-dedicat-primului-razboi_12

Victor Ponta a făcut aceste declaraţii, sâmbătă, la Monumentul Eroilor din Bistriţa, unde a avut loc un ceremonial militar-religios de comemorare a victimelor Primului Război Mondial, eveniment inclus în calendarul Zilelor Bistriţei 2014 la care a asistat şi vicepremierul Liviu Dragnea.

„Vreau să mă alătur mesajului de pace, mesajului de înţelegere a istoriei zbuciumate a acestui oraş, a acestei regiuni, a acestei ţări şi a acestui continent. Întreaga Europă a comemorat, în 2014, o sută de ani de la începutul Primului Război Mondial, cel care a adus atâtea distrugeri, cel care a pierdut atâtea vieţi. Românii din Bistriţa şi din Transilvania au suferit pierderile Primului Război Mondial cu doi ani înainte faţă de cei de peste Carpaţi. Ştiu foarte bine cum regimentul de aici, din Bistriţa, în care erau români, maghiari, saşi, transilvăneni a participat încă din 1914 şi a plătit tributul de sânge în acel Prim Război”, a declarat Victor Ponta.

bistrita-premierul-victor-ponta-prezent-la-ceremonialul-militar-religios-dedicat-primului-razboi_17

bistrita-premierul-victor-ponta-prezent-la-ceremonialul-militar-religios-dedicat-primului-razboi_25

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*