Ultimele Știri

Victor Orban îl protejează pe deputatul infractor, Marko Attila Gabor

Deputatul UDMR Marko Attila Gabor, nepotul fostului vice-premier Marko Bella este ascuns și protejat de Guvernul de la Budapesta chiar prin persoana lui Victor Orban, conform declarației avocatului acestuia.

Marko Attila Gabor a fost condamanat la trei ani cu suspendare într-un dosar de retrocedări ilegale și este urmărit penal în dosarul BICA, tot pentru un caz de retrocedări ilegale. 

Camera Deputaților a avizat în luna decembrie arestarea preventivă a deputatului Marko Attila Gabor. Direcția Națională Anticorupție a cerut arestarea preventivă a deputatului UDMR, membru în comisia de retocedări a ANRP la data faptelor.  

hir_3575Citește și:  Deputatul Marko Attila, condamnat la închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu

 

Marko Attila Gabor a fugit din țară chiar în ziua când colegii săi au dat aviz pozitiv pentru arestare. Deputatul infractor se ascunde la Budapesta fiind protejat de premierul maghiar. Un alt diplomat maghiar a acuzat autoritățile române de abuz în cazul condamnării acestuia la închisoare cu suspendare.

Procurorii DNA au rămas spectatori în cazul deputatului Marko Attila Gabor, care se ascunde la Budapesta, practic este un infractor care fuge de pușcărie.  

a

Declarațiile avocatului Eugen Iordăchescu, persoană care îl reprezintă pe Marko Attila Gabor: 

„Deocamdată se află în Republica Ungară, la Budapesta. El a primit protecție din partea premierului Ungariei Victor Orban, deci el se regăsește pe teritoriul statului maghiar. S-a apreciat că în ceea ce-l privește pe domnul Marko Attila, demersurile judiciare sunt de natură de a provoca o puternică reacție de stat că s-a încălcat dreptul de proprietate și dreptul la un proces echitabil și de aceea s-a decis să i se acorde protecție.

În ce constă această protecție? I se permite să rămână pe teritoriul maghiar. Se solicită să se ia măsuri în ceea ce privește clădirea școlii din Sfântu Gheorghe să nu fie naționalizată ca urmare a sentinței de condamnare, care este apreciată ca fiind nelegală”, a transmis avocatul deputatului pentru Digi 24.

Acum rămâne întrebarea? De ce DNA și autoritățile române nu emit un mandat de arestare? 

Efectiv infractorul Marko Attila Gabor  nu s-a prezentat la sediul DNA deși a fost citat în repetate rânduri și le râde în nas procurorilor români împreună cu cel mai important om din statul ungar, Victor Orban.

diacomatuCitește și: Lider PNL şi deputatul UDMR Marko Attila-Gabor, implicaţi în dosarul şefei DIICOT

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*