Ultimele Știri

Victor Hănescu a fost învins la limită în prima finală pe care a jucat-o după 3 ani

victor hanescu

Victor Hănescu a fost învins luni după-amiază de sârbul Dusan Lajovic, cu scorul de 7-6 (5), 7-6 (5), luni, în finala turneului challenger de la Banja Luka (Bosnia-Herţegovina), dotat cu premii totale de 64.000 de euro.

A fost prima finală a lui Hănescu de la Szczecin Challenger 2012 încoace, când l-a învins pe Inigo Cervantes cu 6-4, 7-5. În ATP a disputat ultima finală în 2011, la Nisa, dar atunci a pierdut în ultimul act.

Hănescu (34 ani), aflat pe locul 188 în lume, a cedat în ultimul act după o oră şi 56 de minute în faţa sârbului Lajovic, a treilea favorit al competiției din Bosnia, deşi l-a condus cu 5-2 în tiebreak-ul setului secund pe jucătorul de 25 de ani, care se află pe locul 96 ATP.

După un prim set care s-a încheiat în tiebreak după 12 servicii consecutive, Hănescu a făcut break încă din primul game al actului secund. Și-a fructificat apoi fiecare game propriu până la 5-4, când a servit pentru setul doi fără succes, cedând la 15 game-ul. În tiebreak, punctele pierdute de la 4-5 l-au dărâmat psihologic pe sportivul nostru, care nu a mai reușit să câștige vreun schimb.

Victor Hănescu a primit pentru evoluţia sa un cec de 5.400 de euro şi 60 de puncte ATP, în timp ce Lajovic a fost recompensat cu 9.200 euro şi 100 puncte ATP. La Banja Luka, Hănescu i-a eliminat pe Pedro Cachin, Mathias Bourgue, Flavio Cipolla și Miljan Zekic. Hănescu a câștigat turneul de la Banja Luka în 2012, când l-a bătut în finală pe Andreas Haider-Maurer, cu 6-4, 6-1.

Pe de altă parte, Dusan Lajovic este principalul favorit al turneului Challenger de la Sibiu, care are loc săptămâna aceasta, unde va juca în runda inaugurală cu Dragoş Dima, în timp ce Victor Hănescu îl va întâlni pe spaniolul Pere Riba.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*