Ultimele Știri

Victor Ciorbea, martor în dosarul Mineriadei: Nu am avut nicio implicare

Victor Ciorbea

Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, a ajuns marţi la Parchetul General, unde a fost citat de procurorii militari în calitate de martor în dosarul Mineriadei, conform Mediafax.

Acesta declară că nu a avut nicio implicare la acea vreme.

„Am venit la Parchetul Militar pentru a da o declaraţie în dosarul Mineriada. (…) După 27 de ani e greu să îţi aminteşti mare lucru. Am fost surprins, şocat, ca orice om care a văzut acele momente. În rest, rămâne să discut cu domnul procuror militar, să vedem exact ce mă întreabă şi să răspund cât mai sincer, cât mai deschis şi fără niciun fel de reţineri. Nu am avut nicio implicare la acea vreme, de aceea sunt curios”, a declarat Victor Ciorbea.

Fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman, Gelu Voican-Voiculescu, Virgil Măgureanu şi alte persoane au fost inculpate în dosarul Mineriadei din 1990, au anunţat procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe 23 decembrie.

Procurorii militari susţin că există probe potrivit cărora aceştia ar fi organizat şi coordonat direct atacul împotriva populaţiei civile, ceea ce ar fi dus la uciderea prin împuşcare a patru oameni, rănirea prin împuşcare a trei, vătămare integrităţii fizice şi psihice a 1.269 de oameni şi privarea de libertate a alţi 1.242.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*