Victor Ciorbea, Avocatul Poporului sau marionetă politică?

Fostul prim-ministru Victor Ciorbea este dator vândut la bănci, acesta are datorii de peste 1,3 milioane de euro, potrivit declarației de avere. Ales într-un colegiu pentru Senat din sectorul 4, pe listele USL, din partea PNL, Victor Ciorbea are datorii de 1.305.000 de euro, care provin din trei credite ipotecare, unul personal și dintr-un contract de împrumut.

Astfel, în 2007, fostul premier a contractat un credit personal de 240.000 de euro, dar și un credit ipotecar de 360.000 de euro. În 2008, a mai contractat două credite ipotecare, de câte 330.000 de euro, care au scadența în anul 2024. În 2012, Ciorbea a primit un împrumut de 65.000 de euro, care are scadența în același an, dar și un împrumut de 90.000 de dolari, care are scadența în anul 2020. Printre proprietățile deținute de Ciorbea se numără un teren intravilan de 420 de metri pătrați, dar și o casă de locuit în sectorul 1, cu o suprafată de 700 de metri pătrați.

Declarație de avere Victor Ciorbea

Victor Ciorbea a fost ales Avocatul Poporului cu sprijinul PSD și al Guvernului Ponta, fiind  investit în funcție în data de 6 mai 2014.

Instituția Avocatului Poporului a fost ocupată de protestari, anul trecut  pe 10 decembrie, zi cunoscută ca ”Marțea Neagră”.   Ziua de marți, 10 decembrie 2013 a fost numită de către reprezentanții societății civile și de presă Marțea Neagră din cauza adoptării unor legi (sau încercarea de a adopta în cazul altora) sau amendamente controversate la legi, care în opinia cetățenilor ar însemna un regres democratic și un atentat la statul de drept; parlamentarii fiind acuzați că și-au erijat o super-imunitate. Modificările legislative au stârnit un val de proteste și reacții, atât pe plan intern cât și extern. Fostul avocat al poporului și-a dat demisia în urma acestui  scandal iscat datorită abuzurilor guvernului USL. Crisu Anastasiu a fost criticat de societatea civilă pentru lipsa de reactie față de anumite ordonanțe de urgență considerate abuzive.

În urma acestei demisii, Victor Ciorbea a  fost numit Avocat al Poporului. Acesta a dat semne de aservire politică în urma modificării Legii Educației Naționale, de către Guvernul Ponta. Instituția condusă de Victor Ciorbea nu  a dat semne inițial  că ar intenționa să atace la Curtea Constituțională ordonanța prin care a fost modificată substanțial Legea Educației Naționale.

Victor Ciorbea – Victor Ponta

„Nu am primit sesizări în legătură cu această OUG până acum, aşa încât noi nu putem acționa decât în cadrul constituțional şi legal stabilit“, s-a scuzat atunci, Victor Ciorbea, cu toate că institituția pe care o conduce se poate autosesiza.  La finele anului 2013, în comuna vasluiană Pungești, acolo unde reprezentanții Chevron lucrează pentru amplasarea primei sonde de explorare a gazelor de șist, a fost declarată zonă specială de siguranța publică. Deși în comuna Pungești au încetat protestele sau alte acțiuni publice, zona de siguranță publică a rămas în  vigoare. Locuitorii comunei vasluine au acuzat în repetate rânduri abuzurile jandarmilor care asigură paza în zona unde se află perimetrul Chevron, dar instituția Avocatului Poporului condusă în acest moment de Victor Ciorbea, nu a luat nici o măsură pentru reglementarea acestei probleme sociale.

Astfel, Guvernul condus de Victor Ponta a investit în funcția de avocat al Poporului o persoană care poate fi manipulată și controlată. Victor Ciorbea este înglodat în datorii și a devenit astfel o marionetă politică în mâinile lui Victor Ponta. În mod clar acesta va apăra instituția Guvernului PSD-UNPR-PC-UDMR în detrimentul cetățenilor.

loading...

5 thoughts on “Victor Ciorbea, Avocatul Poporului sau marionetă politică?

  1. fostul presedinte tvr si avocatul poporului marioneta lui ponta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *