Ultimele Știri

Victimele incendiului, declarații dramatice de pe patul de spital: ‘Două mâini salvatoare m-au scos din Infern’

marian leusteanu

Incendiul de vineri seara din clubul Colectiv a lăsat în urmă multă durere, revoltă și suferință. 32 de oameni au murit si alți 133 sunt răniți, dintre care 88 sunt în stare gravă.

Victimele infernului povestesc cu greu clipele de coșmar prin care au trecut. Basistul Marian Leuşteanu, supravieţuitor al dezastrului din clubul Colectiv, a povestit de pe patul de spital clipele de groază pe care le-a trăit în “Infern”.

El este basistul trupei Monarchy și s-a aflat la concert în noaptea incendiului alături de colegii săi de trupă Iulian Rob și Costi Ignat. Iulian se află în stare gravă internat la spital, în timp ce Costi se află printre cele 32 de victime care nu au mai scăpat cu viață.

„Am fost la lansarea de album, eram trupe prietene. O bucurie s-a transformat într-o tragedie. E de neconceput, nu credeam că se poate întâmplă aşa ceva într-o ţară civilizată. Nu credeam că mulţi oameni îşi vor pierde viaţă. Cred că eram în jur de 350 de oameni. Incendiul s-a propagat foarte ciudat”, a povestit Marian Leuşteanu la Protv.

“N-au fost artificii profesionale, scânteile au ajuns pe un stâlp. Ventilaţia era pornită, focul a ajuns la tavan. Când a ajuns la tavan, focul s-a răspândit cu mare viteză. Am luat-o spre ieşire, am trăit clipe de coşmar care îmi vor rămâne în memorie o viaţă, a fost întâlnirea mea cu posteritatea, mi-e greu să povestesc amănunte.

Am încercat să ajung cât mai repede la ieşire, după ce s-au deschis uşile, două mâini salvatoare, nu ştiu ale cui, m-au tras din infern. Aveam un metru şi ceva până la ieşire şi nu puteam să mă mişc. Dacă nu era el, nu eram nici eu azi. Erau oameni căzuţi, eram unii peste alţii.

Cei din spate ne trăgeau că să iasă şi ei, nu puteam să înaintăm, era o îmbulzeală care te trăgea înapoi. A fost un moment în care am ajuns pe hol, erau uşile închise, din cauza fumului s-a stins tot. Şi s-a făcut beznă. S-au auzit urlete, ca în Lista lui Schindler când erau băgate femeile în duşuri la Auschwitz. Un infern pe care l-am trăit live, e de nereprodus”, a mai relatat muzicianul.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Victimele incendiului, declarații dramatice de pe patul de spital: ‘Două mâini salvatoare m-au scos din Infern’

  1. Un infern a fost acolo. Sa auzi oamenii cum tipa de durere, nu as dori asta nimanui.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*